Belépés
Receptek
Gumimaci
1. réteg: 3 tojást szétválasztunk. A sárgáját elkeverjük 1 vanília cukorral, és 5 evőkanál porcukorral. Közben 1,5 dl vízben felforralunk 1 csomag (25 g) zsela...
Mazsolás -túrós csiga citrommázzal
A túrót szitán áttörjük (én csak villával szoktam szétnyomkodni). 25 dkg hideg vajat elforgácsolunk, és a sóval, a vaníliás cukorral, a liszttel és a sütőporra...
Töltött-káposzta. (Valódi kolozsvári módon.)
Minden személyre számítsunk két tölteléket; minden egyes töltelékhez egy középnagyságú káposzta levelet; de nyáron sokkal jobb a töltött káposzta, ha kovászos k...
"Buja " csokitorta !
A sütőt előmelegítem 160 fokra, egy 26 cm- s formát kibélelek sütőpapírral. A darabokra tördelt csokit, tejet,vajat elkeverem és gőz felett felolvasztom ,simár...
Isteni finom marhahús leves
A velős csontos húst oda tesszük vízbe főni .Miután felfőtt nagyon kicsi lángon 2 órát főzzük.Közben a habját leszedjük,hogy a leves tiszta legyen.Beletesszük ...
Fűszeres marhasült.
Melegítsük elő a sütőt 160 °C-ra (gázsütőn a 2-3. fokozat). Keverjük össze a cukrot, a fahéjat, a szerecsendiót, a kardamomot és a borsot egy kis tálban. Dö...
Lebbencsleves,kicsit másképp.
A szalonnát vágd apró kockákra, egy lábosban süsd zsírjára, majd egy tálra kivéve csepegtesd le. A visszamaradt zsírban fonnyaszd meg a finomra vágott vöröshagy...
Szósz egresből
Az egrest leöblítjük és lecsepegtetjük. Vajon megpároljuk és liszttel megszórjuk. Fűszerezzük és felengedjük forró tejjel. Tejszínnel elkeverve, finomabb....
Diós kifli (tojás nélkül)
A lisztet elmorzsoljuk a citromhéjjal, majd a margarint, cukrot, darált diót, sütőport és a tejfölt hozzáadva összegyúrjuk. 1 cm vastagra nyújtjuk, 1 cm széles ...
Sárga túró
A tojásokat a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval keverd habosra. A tejet forrald fel, majd a tojásos masszát állandó kevergetés mellett adagold hozzá. Ad...
Nápolyi pite!
A tészta hozzávalóiból kelt tésztát gyúrok és letakarva kb : 1 órát pihentetem meleg helyen. Most a tésztát 2 felé osztom . Egy 22 cm- s tortaformát kivajazo...
Kolbásszal töltött karaj
A hús közepébe hosszában lyukat szúrunk. Ebbe beledugjuk a kolbászt. Minden oldalát átdörzsöljük sóval, borssal és egy kevés pirospaprikával. Egy tepsibe kev...
Pehelykönnyű túrós pite
Az élesztőt a cukorral ízesített langyos tejben fölfuttatjuk. A tojások sárgáját a puha Ramával kikeverjük. A felfuttatott élesztővel és a liszttel összedolgozz...
Batida de maracuja koktél.
Gyümölcsöket mossuk meg és daraboljuk fel, majd tegyük bele egy Old Fashioned pohárba. Adjuk hozzá a barnacukrot és muddler segítségével nyomkodjuk össze. Zúz...
Zsemlefelfújt torta
Az előző nap feldarabolt zsemléket egy mély tálba tesszük. A 6 dl tejet 7 ek cukorral felmelegítjük és meglocsoljuk a zsemléket vele, s jól összenyomkodjuk...
Parmezános krumplileves garnélával
A felszeletelt burgonyát és a hagymát felengedjük húslével, majd puhára főzzük és leturmixoljuk, és hozzáadjuk a tejszínt. A garnélákat először sörbe, majd lisz...
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
 
Szótár




Szolgáltatásaink, Kapcsolat, Szabályzat, © 2002-2023 TVN.HU Kft. Minden jog fenntartva.