Belépés
Receptek
Lencseleves !
A lencsét beáztatom az este, másnap főzöm meg. A szalonnát kis kockákra vágom fel és egy lábasban kisütöm,arra teszem rá a felkockázott hagymát is.Együtt pirít...
Nutellás félhold!
Egy tálban a vajat és a krémsajtot elkeverem,adagokban hozzáadom a lisztet. Gyors mozdulatokkal összegyúrom, majd fóliába csomagolva 1 / 2 - 1 órára hűtőbe rak...
Banános fagyi
A banánokat karikákra vágom ,és egy zacskóba rakom. 2 órán át a fagyasztóba teszem.Ha a banánok jól átfagytak összeturmixolom őket krém állagúvá.Egy tálba öntöm...
Lekváros linzerkoszorú
A margarint a cukorral, a tojással és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Belekeverjük a sütőporral összeszitált lisztet, és alaposan összegyúrjuk. Viszonylag...
Zöldséges rakott csirke
Vékony szeletekre felkarikázzuk a hagymát és a padlizsánt. A cukkinit hosszában kettévágjuk, és így karikázzuk föl (a végén félkör alakú cukkini darabokat...
Elefántkönnycsepp
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük kemény habbá, beletesszük a 9 ek cukrot, ezzel is verjük tovább, majd belekeverjük a tojások sárgáját. Majd a 2...
Müzlikeksz
A Ramát lábasban felolvasztjuk, a müzlit beleszórjuk, épp csak átforgatjuk. Amikor már csak langyos, a tojásokat, a tojássárgáját, a barna cukrot, a sütőport és...
Rakott padlizsán borral, paradicsommal és sajttal.
A padlizsánt mossuk meg, vágjuk le a végeit és vágjuk vastag szeletekre. Sózzuk be és rakjuk szűrőre 30 percre, majd a felesleges nedvességet töröljük le papí...
Kijevi samsa !
A lisztet egy tálba szitálom , a tojást elkeverem a vízzel és a liszthez öntöm . Hozzákeverem a sót és kidolgozom a tésztát alaposan. A tésztát becsomagolom f...
Kölesfasírt
A kölest kevés olajon megpirítjuk,felöntjük 9 dl vízzel és lassú tűzön megfőzzük. Hagyjuk hűlni. A hagymát apróra vágjuk,megfonnyasztjuk, a köleshez rakjuk. B...
Pudingos-fahéjas almaleves
Az almát megmossuk, meghámozzuk, kockára vágjuk. Egy fazékba tesszük és felengedjük kb. 1.2 l vízzel, majd feltesszük főni. Hozzáadjuk a fahéjat, a sót, a szegf...
Húsvéti mini nyúl-kalács
A lisztet egy nagy tálban alaposan keverjük el az élesztővel, majd cukorral, sóval. Morzsoljuk bele a vajat. Ezután apránként öntsük hozzá a tejet, és üssük bel...
Cigányka
A sertésmájat ledaráljuk (lehet nyersen is, de lehet egy pillanatra abáló lébe mártva is darálni. Így nem lesz annyira véres). Hozzáadjuk a főtt rizst és a beke...
Bugaci rakottas !
A karikára felvágott burgonyát sós vizben megfözöm,leszüröm s félre teszem. A káposztát legyalulom kevés olajon megpárolom,sóval ,borssal és köménymaggal. A d...
Kolbászos lepény !
Először a tésztát gyúrom össze,közepesen lágy kelt tésztává. Letakarom konyharuhával és legalább 1 óráig pihentetem meleg helyen. Ha ezzel megvagyok akkor egy...
Szalontüdő...
A tüdőt és sós vízben felteszem főni. A főzőlébe beleteszem az egész hagymát, egy teatojásba rakom a babérlevelet és az egész borsot, a citromlevet kicsavaro...
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
 
Szótár




Szolgáltatásaink, Kapcsolat, Szabályzat, © 2002-2023 TVN.HU Kft. Minden jog fenntartva.