Belépés
Receptek
Ausztrál répás sütemény
Egy nagyobb tepsit kivajazunk, lisztezünk. A megtisztított sárgarépát nagylyukú reszelőn lereszeljük, a diót darabosra vágjuk és egy tálban összekeverjük. A lis...
Csirkés paella
A felhevített olajra rádobjuk a csirkecsíkokat, megpirítjuk és félretesszük őket. A megmaradt olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, a kockákra vágott par...
Szabolcsi almás máktorta
Először az almás tölteléket készítem el. Egy serpenyőbe reszelem a megpucolt és lereszelt almákat, meghintem a cukorral, citromlét facsarok rá, megszórom őrölt ...
Áfonyás amerikai palacsinta juharsziruppal
A lisztet összekeverjük a csipet sóval, és a sütőporral. Hozzáadjuk az egész tojást, tejet, a megolvasztott langyos vajat. Csomómentesre kikeverjük, a ...
Jászsági legényavató
A lisztet tojással, sóval, csipetnyi cukorral elkeverjük, annyi tejet és szódavizet keverünk hozzá, hogy könnyű palacsintatésztát kapjunk. Egy pici olajat öntün...
Rigatoni fűszeres hússal, brokkolival!
A paprikát kisebb kockákra felvágom ,a brokkolit kisebb rózsákra szedem szét, a hagymákat felaprítom . Egy serpenyőben olajat melegítek, a hagymát és a fokhag...
Szezámmagos kifli
Lisztet elmorzsolom a zsírral. Hozzáadom a tejfölt a tojássárgákat, sót, és a cukros tejben felfuttatott élesztőt. Összegyúrom és négy cipót készítek. Egyenkén...
Almás krémes ahogy én csinálom
Az almát meghámozom,magházukat eltávolítom és vékony szeletekre vágom.Egy sütőpapírral bélelt 25x35 cm magas falú tepsi alját tele rakom egy sor almaszelettel ...
Kókuszos sütemény
1.A kekszet keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a kakaót, a cukrot, a rumot és annyi vizet, hogy gyúrható masszát kapjunk. 2.Egy másik tálban a margarint habosra ke...
Baconos pulykatorta
A pulykamellet vékonyra felszeljük, klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Tűzálló tálat kirakunk szeletelt szalonnával. Elkezdjük rá rétegezni a pulykát úgy, hogy a pu...
Hagyma krémleves snidlinggel
A karikára vágott hagymát megdinszteljük, majd amikor már kicsit barnul a hagyma, megszórjuk liszttel és felöntjük vízzel. Beízesítjük, borssal, sóval, leveskoc...
Fűszeres narancs
A narancs héját alaposan mossuk le, majd a narancsot vágjuk fél cm vastag karikákra. A szeleteket tegyük egy lábasba, öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi é...
Zöldséges-sonkás aszpik
Melegítsük fel az erőlevest és keverjük el benne a zselatint.Habverővel jól keverjük el A levet fűszerezzük ízlés szerint sóval és borssal.Üvegedénybe,vagy egyé...
Töltött cukkini-vegáknak-
A cukkiniket vágjuk félbe, majd kanállal vájjuk ki a magokat. Ezután sózzuk meg a belsejét, és hagyjuk kicsit állni. Mielőtt beletöltenénk a tölteléket, papír...
Csirkemell hagymás sajtmártással
A hagymát karikára vágjuk és megpároljuk a vajon. A csirkemelleket szeletre vágva hirtelen kisütjük és kivajazott tálba tesszük. A tűzről levett hagymához hozzá...
Nagybányai tepertős pogácsa
A hozzávalókat annyi hideg vízzel gyúrjuk össze,hogy írós-vajas tészta keménységű legyen.Mikor már hólyagos ,letakarva pihenni tesszük. 25 dkg tepertőt megdarál...
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
 
Szótár




Szolgáltatásaink, Kapcsolat, Szabályzat, © 2002-2023 TVN.HU Kft. Minden jog fenntartva.