Belépés
Receptek
Céklás fánk
A meghámozott és felszeletelt céklát puhára főzzük kis vízzel és a két narancs levével. Langyosra hűteni... majd pürésíteni kell. - A langyos tejbe kis cukor ...
Teasütemény
Az összetevőkből tésztát gyúrok, vékonyra sodrom és szaggatom. Sütés után lekvárral ragasztom. A tetejére, sütés előtt lehet tenni egy kis tört diót. Tojásfehér...
Erdélyi káposztás libamell
A libamellet megtisztítjuk, megsózzuk, megborsozzuk, és forró serpenyőben kevés olajon minden oldalát megpirítjuk, majd megöntözzük a fehérborecettel. Megvárju...
Mandulás fonat
Az élesztőt a cukorral és a tejjel felfuttatom. A lisztet elkeverem a mandulával, belemorzsolom a vajat, hozzáadom a tojást és az élesztőt. Közepesen kemény kal...
Mentás sárgabarack-krémleves
Minden hozzávalót leturmixolunk vagy botmixerrel pépesítjük. A tetejére tehetünk plusz tejszínhabot vagy egy-egy gombóc vaníliafagyit is....
Spárgás pulyka raguleves .
A pulyka mellett vágjuk kis kockákra, és az olíva olajon dinszteljük üvegesre. A zöldségeket mossuk, tisztítsuk, majd daraboljuk le kis kockákra. A zöld spá...
Húsvéti főtt sonka
Eléggé sós, szép parasztsonka darabot vásároltam, ezért beáztattam legalább 3-4 órára hideg vízbe. Leöntöm a vizet róla és felöntöm friss hideg vízzel. Teszek a...
Gombakrémleves
A póréhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. 1 gombát felszeletelünk, a többit felkockázzuk, a snidlinget felaprítjuk. Egy fazékban megolvasztuk a vajat, rátss...
Vadkacsamáj pástétom
A felforrósított libazsíron pároljuk meg az apróra vágott hagymát, majd adjuk hozzá a fokhagymagerezdeket zúzva, és a babérleveleket egészben. Finoman pirítsuk ...
Morgós csúcs
A kekszet a dióval,porcukorral,kakaóporral,a puha margarinnal ,tejjel összegyúrjuk. Nedves kézzel kb.25 gombócot formálunk belőle,melyeket porcukorban meghemper...
Barbecue csirkeszárny
A csirkeszárnyakat sózás után, a borssal elkevert liszttel meghintem és bő olajban, tíz percig sütöm. Közben a felhevített olajban, a finomra vágott vörös- és f...
Mandulás kiflik
A margarint szoba hőmérsékletűre melegítjük, hozzáadunk egy csipet sót, a porcukor felét, a vaníliás cukrot, és habosra keverjük. Beleütjük a tojást, és továb...
Sportszelet sportcsokis mázzal
Összegyúrjuk a tészta alapanyagait annyi tejjel, hogy jól nyújtható legyen, majd 4 részre osztjuk, és 30×30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben a lapokat megsüt...
Vaníliás-almás sütemény !
A tésztához valókat alaposan kidolgozom és a hűtőbe rakom legalább fél órára. Közben megpucolom az almát és szeletekre vágom. A tésztát kiveszem a hűtőből elf...
Babos pacalpörkölt
A pacalt megtisztítjuk, többször váltott hideg vízben kiáztatjuk, majd lábasba rakjuk, és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Sóval, egész borssal, citroml...
Bodzás-túrós pite.
Az alaphoz a vajat felkockáztam, és az összes többi hozzávalóval a robotgépbe raktam, morzsásra forgattam. Összegyúrtam, majd az enyhén lisztezett gyúródeszkán...
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
 
Szótár




Szolgáltatásaink, Kapcsolat, Szabályzat, © 2002-2022 TVN.HU Kft. Minden jog fenntartva.