Belépés
Receptek
Palacsinta zöldfűszerrel, karfiollal!
A palacsintához a tejet, tojást, lisztet, sót, szódát alaposan kikeverem csomómentesre. Kevés olajat , aprított petrezselymet adok még hozzá. Kb: 1 / 2 - 1 ó...
Töltött pizza
A tejet langyosra melegítjük. 0.5dl tejben az elmorzsolt élesztőt egy kevés liszttel és kevéske cukorral felfuttatjuk. Ha felfutott az élesztő, összedolgozzuk a...
Gesztenyés tekercs
A tojásokat szétválasztjuk.A fehérjét egy csipet sóval robotgéppel kemény habbá verjük.A sárgához adunk 5 ek. cukrot és fehéredésig verjük A fehérjét hozzáadjuk...
ZÖLDSÉGES LASAGNA
A hagymát kockára vágva kevés olajon megpirítom, majd arra teszem a felszeletelt gombát, kicsit sózom .Kevergetve megpárolom. Az először negyedekbe, majd szel...
Bögrés farsangi fánk
1. A langyos tejet egy tálba öntjük, beleszórjuk a porcukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és egy jó tízpercre félretesszük. 2. A tojások sárgáját különvál...
Zellerkrémleves
A zellert és a sárgarépát meghámozzuk, felszeleteljük (zellert hosszúkás darabokra, a sárgarépát karikákra). A felaprított hagymát kis olajon üvegesre pár...
Céklaleves gerslis húsgombóccal
A céklát és a zöldségeket megtisztítjuk, majd ízlés szerint felkockázzuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, felaprítjuk. A darált húst ízlés szerin...
Sült csirkecombok mediterrán zöldségágyon
Tisztítást követően a combok forgójától az alsó comb felé sós újjammal 1-1 gerezd fokhagymát felnyomok, felső bőrét a hústól elválasztva fellazítom, és a bőr al...
Savanyú káposztaleves galuskával
Keverjük össze a vizet a savanyú káposzta levével fele -fele arányban. Adjuk hozzá a fűszereket: a szegfűborsot, a babérlevelet a Knorr zöldségleves-kockát és ...
Gesztenyés Tallér
A tésztát összegyúrjuk,és egy éjszakán át hideg helyen pihentetjük.Másnap vékonyra sodorva,kerek lapokat szúrunk ki belőle,és zsírozott sütőlemezen szép aranysá...
Vaniliás piskótatekercs...
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét felverjük habnak. Fokozatosan hozzáadjuk a kristálycukrot és egyenként a tojások sárgáját. Ezután beleszórjuk a puding...
Dióhabos almás pite
Az alsó tésztához a vajat összemorzsoljuk a liszttel, belegyúrjuk a cukrot és a tojássárgákat. A tésztát lisztezett gyúródeszkán fél centi vastagra nyújtjuk, és...
Gyors túrós pogácsa
A liszttel a túrót elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sót és a Rama margarint. Jól átgyúrjuk, lisztezett deszkán kinyújtjuk kb 1.5 cm vastagra. A tetejét késsel megrác...
Erdélyi juhtúrós gombócleves
A tojást felverjük,majd belekeverjük a búzadarát 1 evőkanál lisztet ,a juhtúró felét és félretesszük.A másik kanál lisztet a vajon megfuttatjuk,3 dl vízzel foly...
Húsgombócos zöldbableves
Friss zöldbabot megtisztítjuk feldaraboljuk,a hagymát és az almát meghámozzuk és apró kockákra vágjuk.Nagyobb edényben felforrósítjuk a 2 kanál olajat és a hag...
Mi's más saláta
Vágd össze apróra a hozzávalókat. (A káposztát gyalulhatod is.) Az uborkát ne hámozd meg, gyönyörű színt ad a salátának. A hagymát kis kockára vágd (mint a pörk...
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
 
Szótár




Szolgáltatásaink, Kapcsolat, Szabályzat, © 2002-2022 TVN.HU Kft. Minden jog fenntartva.