Belépés
Receptek
Fetával töltött rántott csirkemell
A csirkemelleket középen éles késsel szétnyitjuk, óvatosan kiklopfoljuk, sózzuk, és oregánóval megszórjuk. A fetát 4 egyenlő darabra vágjuk. A csirkemellekre...
Tekercses burgonyás pogácsa!
A krumplit héjában megfőzöm, lehűtöm, majd meghámozom és áttöröm. Az élesztőt kevés langyos cukros tejben felfuttatom.. A lisztet egy tálba szitálom, majd a tö...
Diós hókifli
A liszttel elmorzsoljuk a Ramát, hozzáadjuk a tojást, a tojássárgákat, cukrot, vaníliás cukrot, a darált diót és a reszelt citromhéjat. A tésztát összegyúrjuk, ...
Pehelykönnyű túrós pite
Az élesztőt a cukorral édesített langyos tejben fölfuttatjuk.A tojások sárgáját a puha Ramaval kikeverjük.A felfuttatott élesztővel és a liszttel összedolgozzuk...
Baconos pulykamell
Egy őzgerincformát kibélelünk baconszalonnákkal. A pulykahúst kockákra vágjuk. A tojásokat villával felverjük, belekeverjük a tejfölt, a lisztet és a fűszereket...
Citromos meggyes krémleves
A fűszerekből kivonatot készítünk és belefacsarjuk a citrom levét is. A gyümölcsöt szétturmixoljuk és igény szerint leszűrjük. Hozzáadjuk a tejet és a cukrot, m...
Dekoratív meggyes.
Közepesen keményre megdagasztjuk a tésztát, és kelni hagyjuk Addig kimagozzuk a meggyet, és a pudingot megfőzzük a meggylével és a cukorral. Ha megkelt a té...
Spenótos-kolbászos burgonyaleves
Vágjuk apróra a vöröshagymát, kis kockákra a kolbászt és a krumplit. Egy edényben kevés olívaolajat hevítünk és üvegesre pirítjuk benne a hagymát, a kolbásszal ...
Cukkinisaláta...
A zöldségeket legyaluljuk, illetve jól felaprózzuk és összevegyítjük. Ezután megfűszerezzük, és leöntjük a kefirrel. Hűtőszekrényben néhány órán át pihent...
Gica süti
1.A babapiskóta felét beáztatjuk a kakaóba, és egy nagy tortaforma aljára helyezzük. A 9 dl tejből, a 2 csomag pudingporból és 8 evőkanál cukorból a szokásos ...
Tepsis csirke burgonyával, csodás szósszal...
A megtisztított burgonyát felvagdossuk és olajjal kikent tepsibe tesszük. A húsokat átkenjük sóval és borssal, rátesszük a burgonyára. A paradicsomot a fokhagym...
Császárfánk
A vajat ,a cukrot,a lisztet,a csomag sütőport,azután a héjazott őrölt mandulát, a csomag vaníliacukrot a rumot összegyúrjuk.Vékonyra nyújtjuk, és kispohárral ki...
Húsos nudli
1 kg héjában főtt burgonyát meghámozzuk és áttörjük. 30 dkg liszt, csipetnyi só, 5 dkg zsír, 2 tojás sárgája. Ezeket összegyúrjuk és nudlit csinálunk belőle. Lo...
Újévi töltött malac...
A malacot kivül-belül megdörzsöljük citrommal, majd sóval. Közben elkészítjük a tölteléknek valót . A töltelékhez a hagymát megtisztítjuk, finomra vág...
Zalai kosárka
A porcukrot a két tojással habosra keverjük. Hozzáadjuk a margarint/vajat, majd a lisztet (melybe a sütőport kevertük). Dió nagyságú gombócokat készítünk (25 ...
Fokhagymás röszti
A burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszelem. A reszelt burgonyát, a tojást, a lisztet egy nagyobb tálban jól összekeverem. Sóval, borssal és reszelt fokhagymával...
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
 
Szótár




Szolgáltatásaink, Kapcsolat, Szabályzat, © 2002-2023 TVN.HU Kft. Minden jog fenntartva.