Belépés
Receptek
Bácskai gombásrizs!
Először megpároljuk a rizst. Amíg fő, a felaprított hagymát olajon üvegesre dinszteljük. A paprikát csíkokra vágjuk, majd a hagymához adva fedő alatt pároljuk t...
Almás zserbó.
Az élesztőt kevés langyos tejben a cukorral és 1 evőkanál liszttel megfuttatjuk. A sóval elkevert lisztet a vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a felvert tojást, ...
Zserbó szelet
A tésztához a lisztet a vajjal elmorzsoljuk,majd a cukorral,szódabikarbónával,a tejben megkelesztett élesztővel,1 egész tojással kettőnek a sárgájával,finom puh...
Töltött pecsenyekacsa zsemleágyon
A zsemlét tejben megáztatjuk, kifacsarjuk majd hozzáadjuk a tojásokat. A vöröshagymát zsíron üvegesre pirítjuk és hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyem zölde...
Matyóföldi fogdmeg gulyás
A szalonnát kockákra vágjuk, zsírjára sütjük, beletesszük a felaprított vöröshagymát, és üvegesre pároljuk. A tűzről levéve hozzáadjuk a fűszerpaprikát, majd a ...
Diós gesztenyetorta
A tésztához a tojássárgát a cukorral fehéredésig verjük ( elektromos habverővel,kb. 4-5 percig maximális sebességen)A vizet hozzáadjuk. A lisztet a dióval és a ...
Almás-sajtos göngyölt pulykamell
Az almákat meghámozzuk és apró kockákra vágjuk a sajtot lereszeljük ,az almához keverjük és szerecsendió reszelékkel ízesítjük.A kicsontozott pulykamellet 4 nag...
Kaszinótojás
Elkészítés menete: Az első és legfontosabb teendőd a tojásfőzés. Keress egy megfelelő méretű lábast, amiben kényelmesen elférnek majd a tojások. és egymástól...
Zöldséges olajbogyós csirke !
A hagymát, fokhagymát finomra vágom , a paprikát szeletekre, a csirkecombot elfelezem . Egy serpenyőn megmelegítem az olajat , azon megpirítom a hagymákat, eny...
Juhtúrós sztrapacska gluténmentesen
A meghámozott burgonyát lereszeljük egy tálba, hozzáadjuk a tojást, a sót, és annyi lisztet tegyünk bele, amennyit felvesz. A tészta állaga sűrű legyen, d...
Bolognai padlizsán spagettivel !
Az összes zöldséget megtisztítás után káposzta reszelőn lereszelek. Egy serpenyőben olajat hevítek, a reszelt zöldségeket rárakom és kb. 5-7 percig pirítom. A...
Húsvéti főtt sonka
Eléggé sós, szép parasztsonka darabot vásároltam, ezért beáztattam legalább 3-4 órára hideg vízbe. Leöntöm a vizet róla és felöntöm friss hideg vízzel. Teszek a...
Madártej csokireszelékkel
A tojásokat szétválasztom, a fehérjéből 3 kanál cukor hozzáadásával kemény habot verek. Az 1 liter tejben feloldom a pudingport, és lassú tűzön elkezdem főzni, ...
Hamis túrós
A tésztához valókat összegyúrjuk Elfelezzük.Az egyik felét(nagyobbikat),belenyomkodjuk a tepsibe a másik feléből majd rácsot készítünk a krém tetejére. A pudin...
Sertésmáj-nyárson sütve-
A májat hártyáitól megtisztítjuk, és 4x4 cm-es darabokra kockázzuk. Az almából vastag cikkeket szeletelünk, a szalonnából is hasonló darabkákat vágunk. Az...
Fokhagymás sült tarja
Előző este alaposan bekenem sóval, és a fokhagyma gerezdekkel megtűzdelem a húst. Alufóliába tekerve egy éjszakára beteszem a hűtőbe, így másnapra már csak a sü...
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
 
Szótár




Szolgáltatásaink, Kapcsolat, Szabályzat, © 2002-2022 TVN.HU Kft. Minden jog fenntartva.