Belépés
Receptek
Kolbászkrémes leveles tekercs
A kolbász héját lehúzzuk, a húst elmorzsoljuk, majd a sajtot és a tejfölt robotgéppel hozzáadva összedolgozzuk úgy, hogy kissé darabos maradjon. A leveles té...
sajtos fánk !
a vajat sóval és 1 dl vizzel felforralom.A lisztet hirtelen belekeverem és állandó kevergetés közben addig fözöm mig az edény falától el nem válik.Ha langyosra ...
Müzlikeksz
A Ramát lábasban felolvasztjuk, a müzlit beleszórjuk, épp csak átforgatjuk. Amikor már csak langyos, a tojásokat, a tojássárgáját, a barna cukrot, a sütőport és...
Habos túrós lepény
Összegyúrjuk a tésztát, kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy kisebb tepsit. A sütőben félig megsütjük, majd kivesszük, és rásimítjuk a tölteléket. Az áttört túrót...
Túrógombóc édes tejföllel
Az áttört, szétnyomkodott túrót a 2 tojás sárgájával és a búzadarával összekeverem, csipet sót teszek bele, majd kb. fél óráig pihenni hagyom. A tojások fehérjé...
Céklaleves gerslis húsgombóccal.
A céklát és a zöldségeket megtisztítjuk, majd ízlés szerint felkockázzuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, felaprítjuk. A darált húst ízlés szer...
Őszibarack krémleves
Az őszibarackokat a cukorral, citromlével, fahéjjal és szegfűszeggel ízesített (jól jöhet egy fűszertojás) vízben feltesszük főni. A pudingport elkeverjük a tej...
Karfiolfelfújt
Sós vízben főzzük puhára a karfiolrózsákat, majd tegyük őket tűzálló edénybe. A tojások fehérjét válasszuk szét a sárgájától, és verjük habbá őket. A v...
Rakott húsos padlizsán
Mossuk meg a padlizsánt, vágjuk vékony szeletekre, sózzuk meg! Hagyjuk így fél órát, majd töröljük meg. Egy serpenyőbe tegyünk 3-4 evőkanál olajat, lisztezzük b...
Habkönnyű sóskifli
Az élesztõt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd kelttésztát dagasztunk. Amikor megkelt 4 részre osztjuk a tálban. 1 részt kiveszünk, és elfelezzük, k...
Burgonyás cukkinis egytál !
A burgonyát héjában megfőzöm félig, majd közepes vastag szeletekre felvágom. a cukkinit kb: 1 cm - s szeletekre vágom, a bacont is 3-5 cm s vágom fel. a cukki...
Sárgaborsó főzelék füstölt oldalassal
A sárgaborsót előző este hideg vízbe beáztatjuk.Az oldalast a csontok mentén feldaraboljuk.A beáztatott borsót és a füstölt oldalast kb. 1,5 l vízben feltesszük...
Hűtős lángos
Langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszttel, kefírrel, tojással és sóval tésztát dagasztunk. Kevés olajjal megkenjük a tetejét és hagyjuk ke...
Zöldséges, sonkás szendvicskenyér
A hagymát és a paprikákat vágjuk kis kockákra. 1 ek zsiradékon dinszteljük meg őket, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint tehetünk bele kakukkfüvet is. A formát b...
Milánói – kicsit másképp
Az elkészítése roppant egyszerű. Ledaráltam a csirkét, majd kevés olajon megpirítottam. Lehet hagymát is hozzáadni, fűszereztem sóval, bazsalikommal és hozzáado...
Húsos -tojásos lasagne
A tojásokat megfőzzük,megpucoljuk, felkarikázzuk. A hagymát kevés kacsazsíron(olajon) megpirítjuk,majd rárakjuk az újhagymát ,paprikát,a paradicsomot,darált hú...
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
 
Szótár




Szolgáltatásaink, Kapcsolat, Szabályzat, © 2002-2022 TVN.HU Kft. Minden jog fenntartva.