Belépés
Receptek
Húsgombóc paradicsomos gombával!
A fogyasztás előtti éjszaka a húsgombócot elkészítem. A darált húst, fokhagymát tejet,zsemlemorzsát,tojást,petrezselymet jól összekeverem és az éjszakára a hű...
Kókuszgolyó
A tejjel felolvasztom a vajat, ráöntöm a kekszre. Jól összedolgozom az anyagokat, kávét csak annyit teszek bele, hogy összeálljon a massza, majd golyókat formál...
Diós krémes
Az 5 tojás sárgáját,30 dkg porcukrot 10 ek. vízzel habosra keverjük hozzáadunk 12 dkg darált diót,16 dkg lisztet,1 sütőport,3 tojás habját.Kb 30 perc alatt megs...
Ananászos csirkesaláta
Főzzük a tojásokat 6 percig.Vágjunk az ananászból 4-6,egyenként 1-2 cm vastagságú szeletet és hámozzuk meg.Vágjuk a szeleteket kockákra,kb négy evőkanálnyi kock...
Barackos-csokoládés muffin
A tojásokat, a cukorral habosra keverjük, majd beletesszük a tejfölt, az olajat és a vaníliás cukrot. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd ezt is hozzáadj...
Melengető téli tea
A vizet felforralom. A narancs és a citrom levét kifacsarom. Egy kancsó aljára teszem a fahéjakat, szegfűszeget és reszelek szerecsendiót. Majd ráöntöm a kifacs...
Grillázs szelet...
A piskótához a sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzátesszük a lisztet, a diót, a kakaóport és a sütőport. A keményre vert fehérjét apránként hozzák...
Ízletes almatorta kecskesajttal
A sütőt előmelegítem 180 fokra , kocka alakú tepsit kivajazom . A cukrot, olajat, vaníliát, rumaromát és a tojást alaposan kikeverem mixerrel. Ezután adom hoz...
Fanta szelet
A tésztához a hozzávalókat kikeverjük,közepes tűznél kisütjük.Kihűtjük. A krém hozzávalóit habosra keverjük,hűtőbe tesszük. 2 dl fanta szénsavas üdítőben elke...
Kolbászos leves!
A hagymát megtisztítom, finomra vágom, lábasban, az olajon, kis lángon 5 perc alatt megfonnyasztom.. A kolbász bőrét lehúzom - karikákra felvágom. A hagymára do...
Háromszoros élvezet
A tojásfehérjét 20 dkg cukorral felverjük kemény habbá, hozzáadunk 15 dkg darált diót, 4 evőkanál lisztet, 1 cs. sütőport. Közepes nagyságú tepsit kikenünk, lis...
6 LAPOS
Én így tanultam a Kerimamámtól: 6 LAPOS 50 dkg lisztet, 10 dkg zsírt összemorzsolunk 15 dkg porcukorral, 1 sütőporral és 1 egész tojást adunk hozzá, majd ös...
Meggy tartósítása
A kimagozott meggyet műanyag dobozokba rakom olyan adagokban, ahogyan a friss meggyet fel szoktam használni leveshez, mártáshoz stb. Dobozonként 2-3 kanál krist...
Eszterházy torta
Piskótalap elkészítése: A tojásfehérjét kemény habbá verjük, közben apránként hozzáadjuk a cukrot is. A diót a liszttel összekeverjük, lazán a tojáshabba forg...
Kebapcse !
A húsokat először kockákra vágjuk majd finomra daráljuk,/ lehet 2 x darálni, úgy finomabb lesz / meghintjük sóval, borssal, ízlés szerint borsikafűvel (csombor...
Batyus leves
A darált húst sóval, borssal, majorannával összegyúrjuk. A tojással, a liszttel, meg a vízzel ruganyos tésztát gyúrunk, enyhén lisztezett deszkán vékonyra kiny...
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
 
Szótár




Szolgáltatásaink, Kapcsolat, Szabályzat, © 2002-2023 TVN.HU Kft. Minden jog fenntartva.