Csirkemell brassói |
Az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük. A csíkokra vágott csirke mellett ráöntjük és nagy lángon sütjük. Megszórjuk borssal, sóval, majorannával .Mielőt...
|
|
Rakott hagyma sajttal . |
A hagyma fehér részét vágd le, majd két liter sós, szerecsendióval fűszerezett vízben párold 20 percig.
Vajazz ki egy hőálló edényt, rendezd benne egymás mel...
|
|
|
Krumplis-vajas pogácsa |
Kevés langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt pici cukorral és egy evőkanál lisztet szórunk a tetejére. Megpucoljuk a főtt krumplit. A krumpli és a vaj kivételé...
|
|
Tejszines cukkinileves! |
Zsenge cukkiniket választok és azt nem kell meghámozni.
Apró kockákra vágom fel és az 1 / 3 részét félreteszem.
Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpirí...
|
|
Székelykáposzta |
A káposzta levéből egy pohárnyit féreteszünk, majd egy kis vízzel átöblítjük, kinyomkodjuk a káposztát.
A sertésoldalast a csontok mentén feldaraboljuk.
Egy n...
|
|
Pudingos torta |
Megfőzöm a pudingot (1 l tej, 2 puding). Én csokisat főztem, mert a piskóta világos színű. A piskótához a vaníliás cukrot és a lisztet összekeverem és habosra v...
|
|
Mozart golyó |
A hozzávalókat egy tálban összegyúrjuk,majd golyókat csinálunk belőle úgy,hogy mindegyik golyó közepébe egy szem meggyet teszünk.A golyókat kristálycukorba forg...
|
|
Gyermekcsemege tallér |
A lisztet a sütőporral, a kakaóval, a sóval és a fahéjjal összeforgatom. A tojásokat a kétféle cukorral fehéredésig keverem, ez elektromos habverővel, maximális...
|
|
Kelt pogácsa |
A finomlisztet összekeverem a 2,5 dkg sóval. A tejet megmelegítem, ebből 3 dl tejbe 2 kk cukrot és 5 dkg élesztőt felfuttatok. Beleteszek 1 tojást és 1 dl olaja...
|
|
Almás túrótorta |
A tésztához valókat összegyúrjuk,ujjnyi vastagra kinyújtjuk,kibélelünk vele egy kapcsos tortaformát ,és 6-7 perc alatt közepes lángon elősütjük.
Közben az almá...
|
|
Spagetti holland módra |
A tésztát összetöröm és a szokásos módon, sós, forrásban lévő vízben megfőzöm. Meleg vízzel leöblítem és melegen tartom. Közben egy edényben a nagyon finomra vá...
|
|
Hortobágyi slambuc bográcsban |
A hortobágyi slambuc bográcsban úgy készül, hogy a kockára vágott füstölt szalonnát lepirítjuk.
Ha szeretnénk, kiszedhetjük belőle, de a bográcsban i...
|
|
Fahéjas csiga |
A tésztát, a leírása szerint, hagyom felengedni. Lisztezett deszkára kiterítem és fél centi vastagra nyújtom. Megkenem a felolvasztott, de csak langyos vajjal, ...
|
|
Sajtos Rakott Hús |
A kétféle húst megdaráljuk és a vaj felén megpirított reszelt hagymát sóval őrölt borssal meg egy kevés húslevessel összekeverjük A maradék vajjal alaposan ki...
|
|
Néró szelet |
Keverjük habosra a tojásokat a cukorral
Adjuk hozzá az olvasztott margarint.
A lisztet és a sütőport keverjük össze,majd adjuk hozzá a tojásos masszához.
Oss...
|
|
Kókuszgolyó |
A tejjel felolvasztom a vajat, ráöntöm a kekszre. Jól összedolgozom az anyagokat, kávét csak annyit teszek bele, hogy összeálljon a massza, majd golyókat formál...
|
|