Belépés
Receptek
Rakott csirkemell
Felszeletem a húst. Az őzgerinc formát kibélelem baconnel úgy, hogy majd a végén vissza tudjam hajtani a húsra. Leütöm a 3 tojást egy mély tányérba, hozzáadom ...
Cseresznyével töltött túrófánk
A túrót a tojások sárgájával és az olvasztott Rama margarinnal krémesre keverem. A lisztet összekeverem a sütőporral. A túróhoz keverem a cukrot, a sót és a lis...
Margit szelet
A tésztához a hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, 3 felé vesszük, kinyújtjuk, majd egyesével kisütjük szép sárgára. A krémhez a tejet a liszttel krémmé főzzük,...
Sajtos rúd
Morzsold el a lisztet a margarinnal, majd add hozzá a többi hozzávalót is. Jól gyúrd össze, és már nyújthatod is, kb. fél cm vastagra. Kend meg a tetejét tojáss...
Burgonyás gombóc, gombamártással !
A burgonyát sós vízben megfőzöm , áttöröm , s hozzáadom a tojást, sót, borst,kevés vajat és annyi lisztet, hogy közepesen kemény tésztát kapjak. Közepes nagysá...
Túrótorta-gyümölcskocsonyával...
A 8 tojás sárgáját habosra keverjük a cukorral, kemény habbá verjük a tojások fehérjét. Ezután a tojások sárgájához keverjük a lisztet, a sütőport és a tojásf...
Túróstészta-kicsit másképp-
A fodros kockatésztát nyersen kivajazott, morzsával megszórt tepsiben egyenletesen elterítjük, majd rászórjuk a mazsolát. A 3 tojás sárgáját, a cukrot, az ...
Falafel !
Az este beáztatott csicseriborsót, majd másnap leszűröm , s húsdarálón ledarálom Az apróra vágott petrezselymet, koriandert, s fokhagymát,tojást is hozzákeve...
Boci szelet
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalókat. A legvégén a habbá vert tojásfehérjét. Zsírozott, lisztezett közepes nagy...
Tárkonyos tejfölös – mustáros csirke mazsolás rizzsel
Először feltettem a rizst főni, ezt mindenkinek a saját ízlésére bízom, hogyan csinálja. A mazsolát akkor kell hozzáadni, amikor már majdnem teljesen kész van. ...
Citromos gyömbéres piskóta gyűrü
A tészta hozzávalóit egy keverőtálba teszem és a dagasztójával simára kikeverem a tésztát. A szilikonos formákat félig megtöltöm a tésztával. és kb 30 percig k...
ZÖLDSÉGES LASAGNA
A hagymát kockára vágva kevés olajon megpirítom, majd arra teszem a felszeletelt gombát, kicsit sózom .Kevergetve megpárolom. Az először negyedekbe, majd szel...
Barackos ünnepi sütemény
A piskótát már előző nap megsüthetjük,a szokásos módszerrel, egy 32x20cm-es tepsiben. Másnap a pudingporral,a liszttel a tejjel és a vaníliás cukorral kemény p...
Őzcomb Vadas ragu módra
A zöldséget és a hagymát összevágjuk. Olajon lepirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, borsot, sót, babérlevelet és készre pároljuk. Míg a vadas alap párolódik, add...
Sajtpuffancs
A tojások kemény habbá vert fehérjébe keverjük a sajtot és a forró olajba mártogatott kanállal kis fánkokat szaggatunk . Az olajban erős lángon világospirosra ...
Töltött pulyka
A pulyka bőre alá sós vajat labdákba betöltünk, leginkább a mellehúsát érdemes így előkészíteni. De nem árt a combjának sem. Akár a töltött csirkénél, felfejtjü...
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
 
Szótár




Szolgáltatásaink, Kapcsolat, Szabályzat, © 2002-2023 TVN.HU Kft. Minden jog fenntartva.