Receptek |
Kókuszgolyo |
A kekszet, a kakaóval, cukorokal és sóval szárazon jól öszekeverjük majd hozáadjuk a rumott és fokozatosan hozáöntjük a tejet fojamatos keverés melet. Mikor ösz...
|
|
Gyümölcsrizs |
A rizsből, tejből, vaníliás- és kristálycukorból, citromhéjjal, mazsolával sűrű tejberizst főzök, majd kivajazott puding vagy kicsi kuglófformába töltöm, és beh...
|
|
|
Vendégváró szelet |
25 dkg lisztből,5 dkg Rama margarinból,5 dkg cukorból,2 tojássárgájából,1 evőkanál kakaóporból,a szalakáliból (melyet előzőleg langyos tejben megfuttattunk) kön...
|
|
ZÖLDSÉGES LASAGNA |
A hagymát kockára vágva kevés olajon megpirítom, majd arra teszem a felszeletelt gombát, kicsit sózom .Kevergetve megpárolom.
Az először negyedekbe, majd szel...
|
|
|
Spárgapuffancs ! |
A spárgát tisztítás után 2-25 cm-s darabokra felvágva sós és enyhén cukros vízben megfőzöm,majd leszűröm.
A tojásokat elkeverem a zsemlemorzsával, darával, sóv...
|
|
Málnás-Mákos szelet |
1.;Sütni fogunk egy málnás és egy mákos piskótát.A feltüntetett mennyiség egy piskótára vonatkoznak.Kikeverjük a tésztákat a tojással és a cukorral kezdve,azutá...
|
|
Házi vanília fagyalt |
Egy edénybe felteszem forralni a tejet, a hosszában szétszedett vaníliát és a cukrot. A tojások sárgáját egy másik edényben, habverővel kissé kikeverem. A még h...
|
|
Kekszes-pudingos kocka |
Egy közepes tepsi alját kibélelünk sütőpapirral,és lerakjuk kekszel.
Fél liter tejből pudingot főzünk,ízlés szerint cukorral.
Ha kész,forrón a kekszre öntjük ...
|
|
Chips a sütőből |
A légkeveréses sütőt előmelegítjük 200 C fokra.
A burgonyát alaposan megsikáljuk,uborkagyalun leszeljük. Egy tálba tesszük a burgonyaszeleteket,hozzáadjuk az ...
|
|
Húsleves |
A fazékba tesszük a 2 liter hideg vizet, majd a megmosott húsos csontot beletesszük, lassú tűzön kezdjük főzni. Ízesítjük a 4 leveskockával. Beletesszük a zelle...
|
|
Kapros túrófasírt zöldborsós kölessel |
A burgonyát hámozzuk meg és egészben közepes lángon főzzük puhára. Mossuk meg a kölest és kevés olívaolajban pároljuk meg az apróra vágott petrezselymet. 1 perc...
|
|
Vörösboros őzpörkölt. |
A zsírban aranysárgára pirítom az apróra vágott hagymát, majd beleforgatom az inaitól megtisztított, felkockázott szarvast. Sózom, majd időnként kevergetve sa...
|
|
Paprikás csirke nokedlivel |
A csirkét gondosan megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, és finomra aprítjuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot megmossuk, a zöldpapriká...
|
|
Hideg túrótorta |
A tojássárgáját a margarinnal, a cukorral, a túróval és a citrom reszelt héjával kikeverjük. A tejet felforraljuk, levesszük a tűzről, és belekeverjük a zselati...
|
|
Budapest sertéstekercs. |
A hússzeleteket kiklopfolom és átfedéssel egy nagy lapot rakok ki belőlük. A zsírban aranysárgára pirítom az apróra vágott hagymát. Hozzáadom gombaszeleteket,...
|
|
|
|
|
|
|
|