Receptek |
Ausztrál répás sütemény |
Egy nagyobb tepsit kivajazunk, lisztezünk. A megtisztított sárgarépát nagylyukú reszelőn lereszeljük, a diót darabosra vágjuk és egy tálban összekeverjük. A lis...
|
|
Csirkés paella |
A felhevített olajra rádobjuk a csirkecsíkokat, megpirítjuk és félretesszük őket. A megmaradt olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, a kockákra vágott par...
|
|
|
Szabolcsi almás máktorta |
Először az almás tölteléket készítem el. Egy serpenyőbe reszelem a megpucolt és lereszelt almákat, meghintem a cukorral, citromlét facsarok rá, megszórom őrölt ...
|
|
|
Jászsági legényavató |
A lisztet tojással, sóval, csipetnyi cukorral elkeverjük, annyi tejet és szódavizet keverünk hozzá, hogy könnyű palacsintatésztát kapjunk. Egy pici olajat öntün...
|
|
Rigatoni fűszeres hússal, brokkolival! |
A paprikát kisebb kockákra felvágom ,a brokkolit kisebb rózsákra szedem szét, a hagymákat felaprítom .
Egy serpenyőben olajat melegítek, a hagymát és a fokhag...
|
|
Szezámmagos kifli |
Lisztet elmorzsolom a zsírral. Hozzáadom a tejfölt a tojássárgákat, sót, és a cukros tejben felfuttatott élesztőt.
Összegyúrom és négy cipót készítek. Egyenkén...
|
|
Almás krémes ahogy én csinálom |
Az almát meghámozom,magházukat eltávolítom és vékony szeletekre vágom.Egy sütőpapírral bélelt 25x35 cm magas falú tepsi alját tele rakom egy sor almaszelettel ...
|
|
Kókuszos sütemény |
1.A kekszet keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a kakaót, a cukrot, a rumot és annyi vizet, hogy gyúrható masszát kapjunk.
2.Egy másik tálban a margarint habosra ke...
|
|
Baconos pulykatorta |
A pulykamellet vékonyra felszeljük, klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Tűzálló tálat kirakunk szeletelt szalonnával. Elkezdjük rá rétegezni a pulykát úgy, hogy a pu...
|
|
Hagyma krémleves snidlinggel |
A karikára vágott hagymát megdinszteljük, majd amikor már kicsit barnul a hagyma, megszórjuk liszttel és felöntjük vízzel. Beízesítjük, borssal, sóval, leveskoc...
|
|
Fűszeres narancs |
A narancs héját alaposan mossuk le, majd a narancsot vágjuk fél cm vastag karikákra.
A szeleteket tegyük egy lábasba, öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi é...
|
|
Zöldséges-sonkás aszpik |
Melegítsük fel az erőlevest és keverjük el benne a zselatint.Habverővel jól keverjük el A levet fűszerezzük ízlés szerint sóval és borssal.Üvegedénybe,vagy egyé...
|
|
Töltött cukkini-vegáknak- |
A cukkiniket vágjuk félbe, majd kanállal vájjuk ki a magokat. Ezután sózzuk meg a belsejét, és hagyjuk kicsit állni. Mielőtt beletöltenénk a tölteléket, papír...
|
|
Csirkemell hagymás sajtmártással |
A hagymát karikára vágjuk és megpároljuk a vajon. A csirkemelleket szeletre vágva hirtelen kisütjük és kivajazott tálba tesszük. A tűzről levett hagymához hozzá...
|
|
Nagybányai tepertős pogácsa |
A hozzávalókat annyi hideg vízzel gyúrjuk össze,hogy írós-vajas tészta keménységű legyen.Mikor már hólyagos ,letakarva pihenni tesszük. 25 dkg tepertőt megdarál...
|
|
|
|
|
|
|
|