Lencseleves ! |
A lencsét beáztatom az este, másnap főzöm meg.
A szalonnát kis kockákra vágom fel és egy lábasban kisütöm,arra teszem rá a felkockázott hagymát is.Együtt pirít...
|
|
Nutellás félhold! |
Egy tálban a vajat és a krémsajtot elkeverem,adagokban hozzáadom a lisztet.
Gyors mozdulatokkal összegyúrom, majd fóliába csomagolva 1 / 2 - 1 órára hűtőbe rak...
|
|
|
Banános fagyi |
A banánokat karikákra vágom ,és egy zacskóba rakom. 2 órán át a fagyasztóba teszem.Ha a banánok jól átfagytak összeturmixolom őket krém állagúvá.Egy tálba öntöm...
|
|
Lekváros linzerkoszorú |
A margarint a cukorral, a tojással és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Belekeverjük a sütőporral összeszitált lisztet, és alaposan összegyúrjuk. Viszonylag...
|
|
Zöldséges rakott csirke |
Vékony szeletekre felkarikázzuk a hagymát és a padlizsánt. A cukkinit hosszában kettévágjuk, és így karikázzuk föl (a végén félkör alakú cukkini darabokat...
|
|
Elefántkönnycsepp |
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük kemény habbá, beletesszük a 9 ek cukrot, ezzel is verjük tovább, majd belekeverjük a tojások sárgáját. Majd a 2...
|
|
Müzlikeksz |
A Ramát lábasban felolvasztjuk, a müzlit beleszórjuk, épp csak átforgatjuk. Amikor már csak langyos, a tojásokat, a tojássárgáját, a barna cukrot, a sütőport és...
|
|
|
Kijevi samsa ! |
A lisztet egy tálba szitálom , a tojást elkeverem a vízzel és a liszthez öntöm .
Hozzákeverem a sót és kidolgozom a tésztát alaposan.
A tésztát becsomagolom f...
|
|
Kölesfasírt |
A kölest kevés olajon megpirítjuk,felöntjük 9 dl vízzel és lassú tűzön megfőzzük. Hagyjuk hűlni.
A hagymát apróra vágjuk,megfonnyasztjuk, a köleshez rakjuk.
B...
|
|
Pudingos-fahéjas almaleves |
Az almát megmossuk, meghámozzuk, kockára vágjuk. Egy fazékba tesszük és felengedjük kb. 1.2 l vízzel, majd feltesszük főni. Hozzáadjuk a fahéjat, a sót, a szegf...
|
|
Húsvéti mini nyúl-kalács |
A lisztet egy nagy tálban alaposan keverjük el az élesztővel, majd cukorral, sóval. Morzsoljuk bele a vajat. Ezután apránként öntsük hozzá a tejet, és üssük bel...
|
|
Cigányka |
A sertésmájat ledaráljuk (lehet nyersen is, de lehet egy pillanatra abáló lébe mártva is darálni. Így nem lesz annyira véres). Hozzáadjuk a főtt rizst és a beke...
|
|
Bugaci rakottas ! |
A karikára felvágott burgonyát sós vizben megfözöm,leszüröm s félre teszem.
A káposztát legyalulom kevés olajon megpárolom,sóval ,borssal és köménymaggal.
A d...
|
|
Kolbászos lepény ! |
Először a tésztát gyúrom össze,közepesen lágy kelt tésztává.
Letakarom konyharuhával és legalább 1 óráig pihentetem meleg helyen.
Ha ezzel megvagyok akkor egy...
|
|
Szalontüdő... |
A tüdőt és sós vízben felteszem főni. A főzőlébe beleteszem az egész hagymát, egy teatojásba rakom a babérlevelet és az egész borsot, a citromlevet kicsavaro...
|
|