Receptek |
Zöldséges burgonyagombóc leves |
Forró olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a kockákra vágott sárgarépát, és a fehérrépát. Pár percet tovább pirítjuk, lehúzzuk a tű...
|
|
Hamiskás tiramisu |
A babapiskótákat a lefőzött kávéba mártogatva, sorba lerakom egy nagy tál aljába. A következő krém megy a tetejére: a túrót áttöröm, porcukorral elkeverem,a tej...
|
|
|
Szilveszteri savanyú lencseleves |
A szalonnát apró kockákra vágjuk,megpirítjuk rátesszük a finomra vágott hagymát és zellerlevelet a vékonyra szeletelt leveszöldséget,majd jól megpirítjuk és hoz...
|
|
Kókuszgolyó |
A kekszet ledaráljuk, elkeverjük a cukorral, a kakaóval és a szobahõmérsékletű vajjal. A meggybefõtt rumaromával ízesített levébõl annyit teszünk...
|
|
Madártej csokireszelékkel |
A tojásokat szétválasztom, a fehérjéből 3 kanál cukor hozzáadásával kemény habot verek. Az 1 liter tejben feloldom a pudingport, és lassú tűzön elkezdem főzni, ...
|
|
Zöldségleves kapros húsgombóccal |
A húsgombóchoz a rizst 1-1 rizs-víz arányban félig megpároljuk. A hozzávalókkal jól összekeverjük, pihentetjük, ameddig a levest feltesszük.
A zöldségeket és a...
|
|
Parmezános tepsis krumpli |
1. A sütőt melegítsd elő 200 C-ra.
2. A parázsburgonyákat alaposan mosd meg, és vágd őket félbe.
3. A sütőlemezen kend el az olvasztott vajat.
4. Egyenletese...
|
|
Levelestésztában sült borda ! |
A hússzeleteket egy kissé kiklopfolom , majd leterítem egy tányérra, külön-külön és zsályalevelet, egy fél szelet bacont, reszelt sajtot teszek rá.
Szorosan fe...
|
|
Paradicsomleves |
Az olajból és lisztből világos rántást készítek és megfűszerezem kevés pirospaprikával. Beleöntöm az előzőleg vízzel felhígított paradicsompürét, ízesítem sóval...
|
|
Túrófánk |
A hozzávalókat összekeverjük (olyan lágy lesz, mint a nokedli tésztája), majd bő, forró olajba kanállal szaggatjuk, és kisütjük. Nagyon hamar megsül, magától me...
|
|
Burgonyás gombaleves |
A nyers gombát és burgonyát kfelkockázom! A gombát csöppnyi olajon megfuttatom és hozzáadom a burgonyát, a reszelt vöröshagymát, majd ízlés szerint fűszerezem! ...
|
|
Leveles meggyes |
A leveles tésztát kivesszük olvadni.
Amíg a tészta olvad, megfőzzük a krémet. Egy kis tálba rakjuk a pudingport, hozzáadjuk a cukrot, és 1 dl meggylével csomóm...
|
|
Vadkacsamáj pástétom |
A felforrósított libazsíron pároljuk meg az apróra vágott hagymát, majd adjuk hozzá a fokhagymagerezdeket zúzva, és a babérleveleket egészben. Finoman pirítsuk ...
|
|
Szentesi kubikus étel |
A burgonyát pucoljuk meg, és vágjuk kisebb darabokra. Felhasználásig engedjük fel hideg vízzel, így nem barnul meg. A hagymát vágjuk apró kockákra, majd a felhe...
|
|
Pehelykönnyű burgonyás pogácsa |
A lisztet a zsírral vagy a vajjal és a burgonyával eldörzsöljük, hozzáadjuk a tojást, a langyos tejben megkelesztett élesztőt, sót, és az egészet jól összedolgo...
|
|
Sárgaborsó tócsni |
Előző este áztassuk be a borsót.
Másnap turmixoljuk szét vízzel, de csak annyival, hogy mixereleni lehessen.
Majd hozzáadjuk a szétzúzott fokhag...
|
|
|
|
|
|
|
|