Belépés
Receptek
Csirkemell brassói
Az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük. A csíkokra vágott csirke mellett ráöntjük és nagy lángon sütjük. Megszórjuk borssal, sóval, majorannával .Mielőt...
Rakott hagyma sajttal .
A hagyma fehér részét vágd le, majd két liter sós, szerecsendióval fűszerezett vízben párold 20 percig. Vajazz ki egy hőálló edényt, rendezd benne egymás mel...
Krumplis-vajas pogácsa
Kevés langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt pici cukorral és egy evőkanál lisztet szórunk a tetejére. Megpucoljuk a főtt krumplit. A krumpli és a vaj kivételé...
Tejszines cukkinileves!
Zsenge cukkiniket választok és azt nem kell meghámozni. Apró kockákra vágom fel és az 1 / 3 részét félreteszem. Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpirí...
Székelykáposzta
A káposzta levéből egy pohárnyit féreteszünk, majd egy kis vízzel átöblítjük, kinyomkodjuk a káposztát. A sertésoldalast a csontok mentén feldaraboljuk. Egy n...
Pudingos torta
Megfőzöm a pudingot (1 l tej, 2 puding). Én csokisat főztem, mert a piskóta világos színű. A piskótához a vaníliás cukrot és a lisztet összekeverem és habosra v...
Mozart golyó
A hozzávalókat egy tálban összegyúrjuk,majd golyókat csinálunk belőle úgy,hogy mindegyik golyó közepébe egy szem meggyet teszünk.A golyókat kristálycukorba forg...
Gyermekcsemege tallér
A lisztet a sütőporral, a kakaóval, a sóval és a fahéjjal összeforgatom. A tojásokat a kétféle cukorral fehéredésig keverem, ez elektromos habverővel, maximális...
Kelt pogácsa
A finomlisztet összekeverem a 2,5 dkg sóval. A tejet megmelegítem, ebből 3 dl tejbe 2 kk cukrot és 5 dkg élesztőt felfuttatok. Beleteszek 1 tojást és 1 dl olaja...
Almás túrótorta
A tésztához valókat összegyúrjuk,ujjnyi vastagra kinyújtjuk,kibélelünk vele egy kapcsos tortaformát ,és 6-7 perc alatt közepes lángon elősütjük. Közben az almá...
Spagetti holland módra
A tésztát összetöröm és a szokásos módon, sós, forrásban lévő vízben megfőzöm. Meleg vízzel leöblítem és melegen tartom. Közben egy edényben a nagyon finomra vá...
Hortobágyi slambuc bográcsban
A hortobágyi slambuc bográcsban úgy készül, hogy a kockára vágott füstölt szalonnát lepirítjuk. Ha szeretnénk, kiszedhetjük belőle, de a bográcsban i...
Fahéjas csiga
A tésztát, a leírása szerint, hagyom felengedni. Lisztezett deszkára kiterítem és fél centi vastagra nyújtom. Megkenem a felolvasztott, de csak langyos vajjal, ...
Sajtos Rakott Hús
A kétféle húst megdaráljuk és a vaj felén megpirított reszelt hagymát sóval őrölt borssal meg egy kevés húslevessel összekeverjük A maradék vajjal alaposan ki...
Néró szelet
Keverjük habosra a tojásokat a cukorral Adjuk hozzá az olvasztott margarint. A lisztet és a sütőport keverjük össze,majd adjuk hozzá a tojásos masszához. Oss...
Kókuszgolyó
A tejjel felolvasztom a vajat, ráöntöm a kekszre. Jól összedolgozom az anyagokat, kávét csak annyit teszek bele, hogy összeálljon a massza, majd golyókat formál...
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
 
Szótár




Szolgáltatásaink, Kapcsolat, Szabályzat, © 2002-2023 TVN.HU Kft. Minden jog fenntartva.