Receptek |
Túrós "morzsás" sütemény ! |
A tésztához a vajat, lisztet, kekszet, kakaót, fahéjat , tojást cukrot összegyúrom , majd 2 / 3 és 1 / 3 részre elosztom és folpackba csomagolom külön-külön, h...
|
|
Csirkemell felvágott |
Aprítóban a póréhagyma kivételével összedolgozom, ha kész akkor belekeverem a karikázott pórét is. sütőpapírba csomagolom, aztán 2 réteg alufóliába s 1 órán át ...
|
|
|
Citromos kifli |
A hozzávalókból,a szokásos módon kelt tésztát készítünk,kelesztés után kinyújtjuk és kifliket sodrunk belőle.A kifliket lekvárral,mákkal ,vagy diós töltelékkel ...
|
|
Töltött csiperkegomba |
A gomba szárát eltávolítjuk, megmossuk. A barna lemezkéket óvatosan kikapargatjuk. Kevés olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, rádobjuk a dar...
|
|
Tarpai őznyársak. |
A sütés előtti napon a húst bepácoljuk, a kimagozott aszalt szilvát vörösborba áztatjuk.
A pác: A páclét vízből ecettel, hagymaszeletekkel, babérlevéllel, ...
|
|
Tíz perces bögrés-mézes |
A hozzávalókkal semmi teendő - egyedül a vajat szoktam apróra vágni hozzá. Mindent belerakok a robotgépbe, és összekeverem. Ha összeállt a tészta, már nyújthatj...
|
|
Gyöngyi szelet |
40 dkg lisztet, 7 dkg zsírral, 20 dkg cukorral, 1 egész tojással, 1 csomag sütőporral és annyi tejföllel, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk, összegyúrjuk. 3...
|
|
Máglyarakás |
Az almákat megmossuk, félbevágjuk, magházukat kimetsszük, húsukat vékonyan fölszeleteljük. A fahéjjal megszórjuk, és 5 deka margarinon megpároljuk. (Lehet 2-3 r...
|
|
Rosztyóka leves |
A krumplit kockára vágom és bő vízben a köménymaggal +a babérlevéllel félpuhára főzöm.
A tojást elkeverem és vékonyan bele csorgatom a forró lébe.
Hozzá adom ...
|
|
Vegyes gyümölcsleves |
A citromot felkarikázom. A szilvát és az őszibarackot kimagozom, nagyobb kockákra vágom. Az almákat, körtét meghámozom, kicsumázom, darabolom. Egy fazékba öntök...
|
|
Ananászos csirkemell mazsolás rizzsel |
A mazsolát beáztatom a rumos vízbe.
A csirkemelleket megtisztítom, majd úgy szeletelem fel, hogy a 2 db mellből 4 db nagy szelet húst kapjak. Sózom, borsozom, ...
|
|
Galuska |
A lisztet a tojással, sóval, szerecsendióval össze keverjük
majd galuska szaggatón keresztül forró vízbe szaggatjuk 3-4 perc forrás után leszűrjük és forrón kö...
|
|
Cukkini stefánia recept |
A cukkinit és a sajtot reszeljük le egy nagyobb lyukú reszelőn. A cukkinit enyhén sózzuk be, majd hagyjuk kicsit állni, míg levet enged. Ezután gyengéden nyomko...
|
|
Mediterrán tepsis hal |
A halszeleteket meglocsoljuk citromlével, sózzuk, borsozzuk, félretesszük.
A zöldfűszereket finomra vágjuk vagy késes robotgéppel felaprítjuk. A vajat felolv...
|
|
Csicseriborsó fasírt |
A csicseriborsót egy éjszakán át hideg vízben áztatjuk. Másnap friss vízben tesszük fel főni. Mellédobjuk az egyik fej, megtisztított hagymát és a babért. Amiko...
|
|
Töltött tök görögösen. |
A Knorr Gyros Rafinéria tasak kisebbik felében található fűszerkeveréket keverjük el a joghurttal és tegyük hideg helyre felhasználásig.
Mossuk meg a rizst é...
|
|
|
|
|
|
|
|