Belépés
Receptek
Diókrémes szelet
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,három felé osztjuk,a tepsi hátán szép világosra sütjük,rácsra csúsztatva hűlni hagyjuk. A krémhez a margarint a cukorral habo...
Kolbásszal töltött sertéskaraj
A karajra egészben, csont nélkül lesz szükségünk! Felszúrjuk, hosszában a közepébe szúrunk egy éles, hegyes (széles) kést! S beledugjuk a kolbászt! Én csemege d...
Szilvás-habos sütemény !
A vajat és a cukrot habosra kikeverem, a felvert tojássárgát fokozatosan keverem bele, Most adom hozzá a lisztet, sütőpor, s a citromlét , reszelt citromhéját ...
Burgonyás csoda
A burgonyát megtisztítjuk, felszeleteljük és sós vízben megfőzzük. A bacont egy kevés olajban megpirítjuk. Amikor a burgonya megfőtt egy kiolajozott hőálló edén...
Gyuvecs !
A burgonyát megfőzzük. Elkészítjük a párolt rizst, amit 1-2 szál babérlevéllel és majoránnával ízesítünk. A hagymát és a pulykahúst felkockázzuk, majd egy kis z...
Jogász falat
A porhanyós tészta anyagait összegyúrjuk,3/4 részét tepsibe nyújtjuk és megkenjük lekvárral. A kevert tésztához a vajat a porcukorral habosra kavarjuk,majd hoz...
Meggyes habos
A meggyet a levével együtt a 2dl vízzel, 20 ek cukorral jól megfőzzük. Ezután belerakjuk a 20 ek búzadarát, és besűrítjük. Ezután egy tepsit kivizezünk, és a ...
Sült csirkecomb almával
A combokat megtisztítjuk, megmossuk és ahol a legvastagabb a hús,a csont mellett bemetsszük.Ízlés szerint fűszerezzük,lisztbe forgatjuk,majd egy olajjal kikent,...
Babgulyás
A bacont apró kockákra vágjuk és üvegesre pirítjuk.felöntjük étolajjal Beletesszük a kockákra vágott hagymát és fokhagymát és kb 10 percig pároljuk.Miután a hag...
Brassói ahogy szeretem
A krumplit pucoljuk meg és vágjuk kb.: 2X2 cm-es kockákra majd sós vízben egy kicsit megforraljuk. De nem főzzük puhára! Ezután bő olajban kisütjük. A füstö...
Körözöttel töltött paradicsom
A paradicsomot megmossuk, alját, tetejét levágva, magját eltávolítva, töltésre előkészítjük. A tetejét félretesszük. A paradicsomok belsejét sóval, fehér borssa...
Vaníliás csiga !
Egy tálban összekeverem a lisztet és az élesztőt, hozzáadom a tejfölt, lágy vajat, összekeverem . Homogén tésztát gyúrok belőle. Folpackba csomagolom és 3-4 ó...
Padlizsánkrém piritósra !
Az olajat felhevítem , és a hámozott , kockára felvágott hagymát megpiritom rajta. Ha már jó a hagyma, akkor teszem rá a hámozott , kis kockákra felvágott padl...
Panna cotta
A tejszínt a tejjel, a cukorral és a vanília kivonattal néhány perc alatt épphogy felforralom. A zselatinlapokat beleteszem a tejszínes tejbe és addig keverem,...
Túrófánk tejföllel
A hozzávalókat egy nagy tálba öntöm és alaposan összedolgozom. Forró olajban, gyorsan kisütöm. Áfonya-, vagy málna öntettel tálalom....
Töltött sült alma
A szárított gyümölcsöket keverd el a cukorral, a zabpehellyel, a narancs héjával és levével, valamint a magvakkal. Az almákat mosd meg, a közepüket vágd ki és ...
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
 
Szótár




Szolgáltatásaink, Kapcsolat, Szabályzat, © 2002-2023 TVN.HU Kft. Minden jog fenntartva.