Belépés
Receptek
Zöldséges burgonyagombóc leves
Forró olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a kockákra vágott sárgarépát, és a fehérrépát. Pár percet tovább pirítjuk, lehúzzuk a tű...
Hamiskás tiramisu
A babapiskótákat a lefőzött kávéba mártogatva, sorba lerakom egy nagy tál aljába. A következő krém megy a tetejére: a túrót áttöröm, porcukorral elkeverem,a tej...
Szilveszteri savanyú lencseleves
A szalonnát apró kockákra vágjuk,megpirítjuk rátesszük a finomra vágott hagymát és zellerlevelet a vékonyra szeletelt leveszöldséget,majd jól megpirítjuk és hoz...
Kókuszgolyó
A kekszet ledaráljuk, elkeverjük a cukorral, a kakaóval és a szobahõmérsékletű vajjal. A meggybefõtt rumaromával ízesített levébõl annyit teszünk...
Madártej csokireszelékkel
A tojásokat szétválasztom, a fehérjéből 3 kanál cukor hozzáadásával kemény habot verek. Az 1 liter tejben feloldom a pudingport, és lassú tűzön elkezdem főzni, ...
Zöldségleves kapros húsgombóccal
A húsgombóchoz a rizst 1-1 rizs-víz arányban félig megpároljuk. A hozzávalókkal jól összekeverjük, pihentetjük, ameddig a levest feltesszük. A zöldségeket és a...
Parmezános tepsis krumpli
1. A sütőt melegítsd elő 200 C-ra. 2. A parázsburgonyákat alaposan mosd meg, és vágd őket félbe. 3. A sütőlemezen kend el az olvasztott vajat. 4. Egyenletese...
Levelestésztában sült borda !
A hússzeleteket egy kissé kiklopfolom , majd leterítem egy tányérra, külön-külön és zsályalevelet, egy fél szelet bacont, reszelt sajtot teszek rá. Szorosan fe...
Paradicsomleves
Az olajból és lisztből világos rántást készítek és megfűszerezem kevés pirospaprikával. Beleöntöm az előzőleg vízzel felhígított paradicsompürét, ízesítem sóval...
Túrófánk
A hozzávalókat összekeverjük (olyan lágy lesz, mint a nokedli tésztája), majd bő, forró olajba kanállal szaggatjuk, és kisütjük. Nagyon hamar megsül, magától me...
Burgonyás gombaleves
A nyers gombát és burgonyát kfelkockázom! A gombát csöppnyi olajon megfuttatom és hozzáadom a burgonyát, a reszelt vöröshagymát, majd ízlés szerint fűszerezem! ...
Leveles meggyes
A leveles tésztát kivesszük olvadni. Amíg a tészta olvad, megfőzzük a krémet. Egy kis tálba rakjuk a pudingport, hozzáadjuk a cukrot, és 1 dl meggylével csomóm...
Vadkacsamáj pástétom
A felforrósított libazsíron pároljuk meg az apróra vágott hagymát, majd adjuk hozzá a fokhagymagerezdeket zúzva, és a babérleveleket egészben. Finoman pirítsuk ...
Szentesi kubikus étel
A burgonyát pucoljuk meg, és vágjuk kisebb darabokra. Felhasználásig engedjük fel hideg vízzel, így nem barnul meg. A hagymát vágjuk apró kockákra, majd a felhe...
Pehelykönnyű burgonyás pogácsa
A lisztet a zsírral vagy a vajjal és a burgonyával eldörzsöljük, hozzáadjuk a tojást, a langyos tejben megkelesztett élesztőt, sót, és az egészet jól összedolgo...
Sárgaborsó tócsni
Előző este áztassuk be a borsót. Másnap turmixoljuk szét vízzel, de csak annyival, hogy mixereleni lehessen. Majd hozzáadjuk a szétzúzott fokhag...
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
 
Szótár




Szolgáltatásaink, Kapcsolat, Szabályzat, © 2002-2023 TVN.HU Kft. Minden jog fenntartva.