Belépés
Receptek
Profiterol vaníliafagylalttal
1:A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Egy nagy lábosba 4 dl vizet öntünk,majd a vajat,a cukorral és a sót hozzáadjuk. Felforraljuk,és a lisztet apránként beleszó...
Töltött pizza
A tejet langyosra melegítjük. 0.5dl tejben az elmorzsolt élesztőt egy kevés liszttel és kevéske cukorral felfuttatjuk. Ha felfutott az élesztő, összedolgozzuk a...
Brassói ahogy szeretem
A krumplit pucoljuk meg és vágjuk kb.: 2X2 cm-es kockákra majd sós vízben egy kicsit megforraljuk. De nem főzzük puhára! Ezután bő olajban kisütjük. A füstö...
Túrós csodalepényem !
A tojások sárgáját a porcukorral habosra kikeverem . Hozzáadom az olajat,, lisztet, és fél deci langyos tejben feloldott szalakálét. Ha egy kicsit sűrű, kevés...
Fokhagymás tejfölben pácolt csirkemell
Egy mélyebb edényben elkészítjük a pácot. A tojásokat felverjük, hozzákeverjük a tejfölt, a zúzott fokhagymát és a fűszereket. A csirkemelleket felszelete...
Almás rakott csirkemell...
A felszeletelt húst enyhén kiklopfoljuk, fűszerezzük, sózzuk. A szeletelt szalonna felét sütőtálba vagy tepsibe lerakjuk, rátesszük a hús felét, ráreszelünk 1...
Berliner
Először kigyúrjuk a linzertésztát, majd a hűtőbe tesszük. A töltelék folyékony részéhez felforraljuk a vizet a cukorral, a száraz részhez valókat összekeverjük ...
Dekoratív meggyes.
Közepesen keményre megdagasztjuk a tésztát, és kelni hagyjuk Addig kimagozzuk a meggyet, és a pudingot megfőzzük a meggylével és a cukorral. Ha megkelt a té...
Sült császáros gomba felfújt
A tészta hozzávalóit egy keverőtálba tesszük és kézzel összegyúrjuk. Minél gyorsabban dolgozunk, a tészta annál omlósabb lesz. Ha elkészült, fóliába becsomagolv...
Szűzpecsenye.
Mossuk meg és tisztítsuk meg a húst, majd dörzsöljük be az összemorzsolt Fokhagymás Ízbombával. Pirítsuk meg a húst 2 kanál olajon. Tegyük félre a húst és ö...
Bögrés mákos
A margarint a tojással és a cukorral habosra keverem, majd hozzáadom a lisztet, mákot, tejet, sütőport és a fahéjat. Alaposan összekeverem, majd kivajazott, kil...
Lecsós pacal bográcsba
A zsíron megpirítjuk a felkockázott vöröshagymát és a fokhagymát, rátesszük a felcsíkozott pacalt, meghintjük és elkeverjük a fűszerekkel, felengedjük vízzel,...
Káposztás bableves csülökkel
A babot és a csülköt előző este beáztatjuk. Másnap a csülköt feltesszük főni, később, amikor a csülök már puhulni kezd, hozzáadjuk a babot, a babérlevelet, é...
Hagymás csirkeflekken csípős brokkolival
Egy-két nappal korábban: A csirkemelleket megmossuk, és szeletekre vágjuk. Az 1 dl olajból, a mustáról, ketchupból, sóból, 1/2 mk chiliből, flekken ...
Szedres chutney ( csatni )
Egy serpenyőben karamellizáljuk a cukrot az olajon, majd adjuk hozzá a szeletekre vágott lilahagymát, a szedret, a félbevágott paradicsomokat és a fűszereke...
Szentesi kubikus étel
A burgonyát pucoljuk meg, és vágjuk kisebb darabokra. Felhasználásig engedjük fel hideg vízzel, így nem barnul meg. A hagymát vágjuk apró kockákra, majd a felhe...
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
 
Szótár




Szolgáltatásaink, Kapcsolat, Szabályzat, © 2002-2022 TVN.HU Kft. Minden jog fenntartva.