Belépés
Receptek
Csevap
A marha és birka húst ledarálom összekeverem és fűszerezem. Belekeverek kb. fél dl ásványvizet és újra ledarálom. A hűtőben állni hagyom időnként megkeverem és...
Diós-mézes kocka
Előmelegitem a sütőt 170 fokra. A tésztához a tojássárgát, cukrot, mézet összekeverem s addig keverem , míg habos nem lesz . Hozzáadom a lisztet, sütőport, fa...
Zöldséges húsrolád !
A zöldségeket / borsót, brokkolit, répát / sós vízben megfőzöm ,leszűröm . A tejbe beáztatom a kenyeret, majd kinyomkodom . Egy nagy tálban összekeverem a dar...
Sárgaborsó főzelék füstölt oldalassal
A sárgaborsót előző este hideg vízbe beáztatjuk.Az oldalast a csontok mentén feldaraboljuk.A beáztatott borsót és a füstölt oldalast kb. 1,5 l vízben feltesszük...
Avokado leves (paleo)
Az avokádók húsát kevés sóval és borssal, tejföllel (kókusztjeföl vagy kesutejföl, estleg totukrém, ha van) turmixold le, botmixer nagyon jó hozzá. A húsleves...
Baconos sajtos borda,sült burgonyával ...
A burgonyát hámozás után fél cm- s karikákra vágom fel. Besózom, borsozom, teszek rá oregánot,fokhagymaport,majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakom egymás m...
Tésztasaláta sonkával
A tésztát kifőzöm. A sonkát felaprítom. A majonézt tejföllel és a fűszerekkel kikeverem, majd belerakom az apró kockára vágott tojást és az karikára vágott újha...
Mézes zserbó...
A tésztához a vajat összekeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a 2 tojást. Ezután hozzákeverjük a lisztet, a szódabikarbónát, a tejfölt, végül a mézet (a mé...
Tárkonyos-borsos tokány tarhonyával
A húst vékony csíkokra vágjuk. A hagymákat megpucoljuk, feldaraboljuk és a zsírban megpirítjuk. Beletesszük a lisztet, majd pár percig tovább pirítjuk. Beletess...
Diós tekercs
Az élesztőt a langyos tejben felfuttatom , A lisztet egy tálba szitálom , hozzáadom a sót, cukrot, s a felfutott élesztőt, tojássárgákat is. Rugalmas tésztát...
Kovászos házikenyér
1. A kovász hozzávalóit egy tálba mérem. 2. Összegyúrom és letakarom. 1 éjszakára otthagyom a konyhapulton. 3. Másnap a kovászra rámérem a tészta hozzával...
Juhtúrós-mángoldos galuska.
A mángoldot megtisztítjuk, megmossuk, bő sós vízben 1 percig főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük. Konyhai törlőkendőn alaposan leszárít...
Kávés rolád piskótából
Tészta A piskótához szétválasztjuk a tojássárgáját a fehérjétől. A tojássárgáját a cukorral keverjük el, míg a fehérjét kemény habbá verjük (akkor jó a hab, h...
Diós-almás rétes
A diót ledarálom és porcukorral elkeverem. Hozzáadom a szeletekre vágott almát és a fahéjat. A vajas tésztát kinyújtom és ráhalmozom a tölteléket. Felcsavarom é...
Marcipános mandulás muffin !
A langyos vajat, tojást, sót,cukrot,tejet és a aromát kikeverem. A marcipánt káposzta reszelőn lereszelem. A lisztet, szódabikarbónát, sütőport elkeverem , ma...
Pataki tálban sült nyúl zöldségekkel
A Pataki-tálat 24 órára, de legalább 1 teljes éjszakára beáztatom hideg vízben, úgy hogy teljesen ellepje. A nyúl belsőségeit eltávolítom. A nyulat jól megmosom...
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
 
Szótár




Szolgáltatásaink, Kapcsolat, Szabályzat, © 2002-2022 TVN.HU Kft. Minden jog fenntartva.