Belépés
Receptek
Sült csirke Janó módra
A csirkét feldarabolom, alkatrészeire szedem(lehet negyedelni is). A combokat a csontjuk mentén felvágom, de nem csontozom ki. A fűszereket, étolaj, mustár, s...
Gesztenyés krémes szelet!
A gesztenyemasszát a vajat / 5 dkg /, darált keksszel összekeverem.Kevés rummal ízesíthető. Kb: 1 ujjnyi vastagra kinyújtom és egy tálcára fektetem . A puding...
Habos almás pite
Az almát meghámozzuk, lereszeljük, cukorral, fahéjjal ízesítjük, és megpároljuk. Szobahőmérsékletűre hűtjük. A lisztet, a sütőport a vajjal vagy margarinnal...
Kivi szelet
A margarint a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a 4 db tojássárgát, tovább keverjük. Majd óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket, a li...
Erdélyi csirkeaprólék leves
A csirkeaprólékot feltesszük főni a hagymával,fokhagymával,valamint sóval,borssal. Amíg főni kezd előkészítjük a zöldségeket,lehet reszelni,kockázni karikázni...
Töltött-káposzta. (Valódi kolozsvári módon.)
Minden személyre számítsunk két tölteléket; minden egyes töltelékhez egy középnagyságú káposzta levelet; de nyáron sokkal jobb a töltött káposzta, ha kovászos k...
Rakott palacsinta
A tésztához adom a lisztet, tojást, sót, tejet, szódát és simává keverem, majd palacsintasütőben megsütöm a palacsintákat. Az első lapra, tejföllel elkevert kak...
Gyuvecs !
A burgonyát megfőzzük. Elkészítjük a párolt rizst, amit 1-2 szál babérlevéllel és majoránnával ízesítünk. A hagymát és a pulykahúst felkockázzuk, majd egy kis z...
joghurtos fánk
A tojásokat beleütjük egy tálba. Hozzáadjuk a citromhéjat, a rumot, joghurtokat, vaníliás cukrot. Végül hozzáadjuk a sütőporos lisztet.Jól összegyúrjuk, majd fo...
Mazsola leves
A mazsolát este jól megmossuk, majd beáztatjuk éjszakára. A csirkeaprólékot megtisztítjuk, megmossuk. A mazsolát egy fazék vízzel odatesszük főni. A vízbe tesz...
Meggyes piskóta
A meggyet kimagoljuk,levét lecsepegtessük. A margarinnal 25 dkg cukrot habosra keverünk,majd egyenként a 6 tojássárgáját hozzákeverjük,majd 30 dkg lisztet,és a...
Rántott karfiol
Tojást felverem, megsózom és hozzákeverem a lisztet. A feldarabolt, besózott karfioldarabokat belemártom a tojásos lisztbe, majd a zsemlemorzsába. Közepes lángo...
Töltött paradicsomkelyhek
A paradicsomokat leöblítjük, megtöröljük. Levágjuk a tetejüket, kikaparjuk kiskanállal a belsejüket, és félretesszük (pl. lecsó vagy paradicsomleves készítéséhe...
Túrós pogácsa
A sütőt előmelegítjük 200 C-ra. 2 Az összetevőket alaposan összegyúrjuk, majd letakarjuk a tésztát, és 20 percig hűtőben pihentetjük. 3 Nyújtsuk ki a tész...
Főtt marhahús -áfonyás szilvaszósszal-
Marhahúslevest főzök, amibe fehérpecsenye szeleteket teszek, majd ha a leves elkészült, kiveszem belőle. A mártáshoz a fagyasztott szilvát kiengedem szobah...
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
A vajat az olajjal együtt felforrósítjuk, és az apróra vágott hagymát és édesköményt puhára pároljuk benne. Hozzáadjuk a rizst és az összezúzott fokhagymát, ...
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
 
Szótár




Szolgáltatásaink, Kapcsolat, Szabályzat, © 2002-2022 TVN.HU Kft. Minden jog fenntartva.