Pudingos csiga |
Langyos cukros tejben felfuttatom az élesztőt. A lisztből, élesztős tejből, margarinból, egy egész tojásból és egy csipet sóból lágy tésztát dagasztok. Letakarv...
|
|
Magyaros májragu |
A hagymákat hosszában félbevágjuk, és kb fél cm vastag szeletekre vágjuk.
Olajon üvegesre sütjük, majd sóval, borssal, pirospaprikával pörkölt alapot készítünk...
|
|
|
Sült császáros gomba felfújt |
A tészta hozzávalóit egy keverőtálba tesszük és kézzel összegyúrjuk. Minél gyorsabban dolgozunk, a tészta annál omlósabb lesz. Ha elkészült, fóliába becsomagolv...
|
|
MAJONÉZES MEDVEHAGYMÁS VIRSLI SALÁTA |
A spagettit kb: 2-3 cm- darabokra eltöröm és igy fözöm meg sós vizben, majd leszűröm.
Közben a virslit egy kicsit ferdén felkarikázom,a hagymát pedig apróra fe...
|
|
Erdei gyümölcsökkel töltött palacsinta |
1 liter tejből palacsintatésztát készítek és a hagyományos módon kisütöm. A fagyasztott gyümölcsöket egy lábasba helyezem. Öntök alá egy kevés vizet, majd felfo...
|
|
Resztelt csirkemáj |
A májat megtisztítjuk az inaktól és a hártyáktól.
A hagymát felaprítjuk, a zsíron megdinszteljük és hozzáadjuk a fűszereket. Pici, kb. 2 dl vízzel fele...
|
|
Húsos gombás kosárka ! |
A tésztához a lisztet, sót elkeverem , majd hozzáadom a szobahőmérsékletű vajat,tojássárgát, tejfölt.
Gyors mozdulatokkal összekeverem az egészet.
Ezután fóli...
|
|
Gyermekcsemege tallér |
A lisztet a sütőporral, a kakaóval, a sóval és a fahéjjal összeforgatom. A tojásokat a kétféle cukorral fehéredésig keverem, ez elektromos habverővel, maximális...
|
|
Epres-Banán turmix |
A hozzávalókat össze turmixoljuk és poharakba öntjük. Mikor ezzel megvagyunk a turmixunk máris fogyasztható....
|
|
Pulykakocsonya |
A megtisztított aprólékot a mellével együtt feltesszük főni annyi vízzel,hogy ellepje.A zöldséget is megtisztítjuk,vastag karikákra vágjuk és fokhagymával belet...
|
|
Karajszeletek ananásszal |
A karajszeleteket klopfolom, sózom és borsozom, majd egy serpenyőben kevés olajon majdnem készre sütöm. A húst kiszedem, a serpenyőben az apróra vágott ananászt...
|
|
Hamis vesevelő karfiolból |
A hagymát kockára vágjuk,zsírban megfonnyasztjuk pirospaprikával megszórjuk felöntjük 0.5 dl vízzel és puhára pároljuk,a vizet párologtassuk el.Hozzáadjuk az ap...
|
|
Capuccino golyók |
A hozzávalókat jól összegyúrjuk, mint a linzertésztát (először a száraz részeket keverjük össze, majd a vajjal összedolgozzuk).
Dió nagyságú golyókat formálunk...
|
|
Tüzes bólé-ahogy én kínálom- |
1. A szegfűszeget és narancshéjat kis vászonzacskóba kötjük, a vörösborral együtt tűzálló bóléstálban vagy rézüstben felforrósítjuk (nem főzzük), tűzre téve for...
|
|
Bakonyi sertésszelet |
A sertéshúst szeletekre vágjuk, jól kiverjük, és sózva, majd lisztben megforgatva mindkét oldalát halványra sütjük, s megfelelő nagyságú lábosba tesszük. A megm...
|
|
Citromos kocka ! |
A sütőt előmelegítem 180 fokra.
Egy kisebb tepsibe fogom sütni a tésztát./ 20 x 23 cm /
A tésztához a lisztet, cukrot , sót és a hideg vajat gyors mozdulatokk...
|
|