Poékaleves ! |
A felaprított hagymát kevés olajon megpirítom,pirospaprikát teszek hozzá s elkeverem, majd egy kevés vízzel hígítom.
Hozzárakom a kockákra felvágott húst és el...
|
|
|
|
Tárkonyos zuzaragu leves |
Alaposan tisztítsuk meg a zúzát, majd vágjuk fel kicsinyke kockákra. Kedvenc fazekunkba eresszünk mintegy 2,5 liter vizet, tegyük bele a zúzát, a leveskockáka...
|
|
Otthoni fondant |
A gyümölcscukrot 20 ml vízzel elkeverem. Majd 50 ml hideg vízzel a zselatint is külön. A gyümölcscukros vizet addig főzöm míg folyékony anyagot nem kapok belőle...
|
|
Omlett gazdagon ! |
A hagymát karikára,a bacont kisebb szeletekre vágom,, a paradicsomot is szeletelem, a fetát kicsit összemorzsolom .
A tojást kevés sóval és borssal jól összeke...
|
|
Rákóczi túrós |
A tésztához a lisztet a sütőporral és 10 dkg cukorral jól elkeverjük, a 20 dkg margarinnal elmorzsoljuk, és hozzáadunk 4 tojás sárgáját (a fehérjéket félrerakju...
|
|
Töltött cukkinitekercs |
A cukkiniket megmossuk, levágjuk a végeit, szárazra töröljük, és hosszában vékonyan felszeleteljük. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A papr...
|
|
Bodza szorbet |
A szebb virágokból négyet félretesszük a tálaláshoz .A többiből vízzel bodzateát készítünk.Belekavarjuk a mézet és hagyjuk kihűlni.Apróra vágjuk a mentaleveleke...
|
|
Túrós zserbó ... |
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, a masszát három részre osztjuk. 2/3-ába kakaóport szórunk. Zsírozott tepsibe először a kinyújtott sárga lapot helyezzük be....
|
|
Almás krémes ahogy én csinálom |
Az almát meghámozom,magházukat eltávolítom és vékony szeletekre vágom.Egy sütőpapírral bélelt 25x35 cm magas falú tepsi alját tele rakom egy sor almaszelettel ...
|
|
Banánnal töltött pulykamell |
A pulykamellfilét felszeleteljük, kiklopfoljuk, megsózzuk. Egy fél banánt betekerünk a hússzelettel, majd bepanírozzuk és bő olajban megsütjük.
Köretnek krump...
|
|
Habos diós csiga ! |
A langyos tejben felfuttatom az élesztőt, cukorral együtt.
Amikor már felfutott akkor adom hozzá a többi anyagot is.
Kelt tésztát gyúrok belőle és kis ideig p...
|
|
Körözöttel töltött sajttekercs |
1.) A sajtot hideg vízbe áztatva a tűzre tesszük egy fazékban, felforraljuk, majd 25 percig a forró vízben hagyjuk. Ezután alufóliával fedett nyújtódeszkára tes...
|
|
Gyulai zöldségleves tarhonyával ! |
Pörköltnek a vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, a fokhagymát zúzzuk, majd összeaprítjuk, a paprikát, paradicsomot felkockázzuk.
A zöldségeket megtisz...
|
|
Diós, mákos beigli |
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk (mintha linzertésztát készítenénk), ügyelve arra, hogy a margarin ne olvadjon meg!
Hozzáöntjük a porcukrot, a tojás sárgáj...
|
|
Vadkacsamáj pástétom |
A felforrósított libazsíron pároljuk meg az apróra vágott hagymát, majd adjuk hozzá a fokhagymagerezdeket zúzva, és a babérleveleket egészben. Finoman pirítsuk ...
|
|