Fetával töltött rántott csirkemell |
A csirkemelleket középen éles késsel szétnyitjuk, óvatosan kiklopfoljuk, sózzuk, és oregánóval megszórjuk.
A fetát 4 egyenlő darabra vágjuk. A csirkemellekre...
|
|
Tekercses burgonyás pogácsa! |
A krumplit héjában megfőzöm, lehűtöm, majd meghámozom és áttöröm.
Az élesztőt kevés langyos cukros tejben felfuttatom.. A lisztet egy tálba szitálom, majd a tö...
|
|
|
Diós hókifli |
A liszttel elmorzsoljuk a Ramát, hozzáadjuk a tojást, a tojássárgákat, cukrot, vaníliás cukrot, a darált diót és a reszelt citromhéjat. A tésztát összegyúrjuk, ...
|
|
Pehelykönnyű túrós pite |
Az élesztőt a cukorral édesített langyos tejben fölfuttatjuk.A tojások sárgáját a puha Ramaval kikeverjük.A felfuttatott élesztővel és a liszttel összedolgozzuk...
|
|
Baconos pulykamell |
Egy őzgerincformát kibélelünk baconszalonnákkal. A pulykahúst kockákra vágjuk. A tojásokat villával felverjük, belekeverjük a tejfölt, a lisztet és a fűszereket...
|
|
Citromos meggyes krémleves |
A fűszerekből kivonatot készítünk és belefacsarjuk a citrom levét is. A gyümölcsöt szétturmixoljuk és igény szerint leszűrjük. Hozzáadjuk a tejet és a cukrot, m...
|
|
Dekoratív meggyes. |
Közepesen keményre megdagasztjuk a tésztát, és kelni hagyjuk
Addig kimagozzuk a meggyet, és a pudingot megfőzzük a meggylével és a cukorral.
Ha megkelt a té...
|
|
Spenótos-kolbászos burgonyaleves |
Vágjuk apróra a vöröshagymát, kis kockákra a kolbászt és a krumplit. Egy edényben kevés olívaolajat hevítünk és üvegesre pirítjuk benne a hagymát, a kolbásszal ...
|
|
Cukkinisaláta... |
A zöldségeket legyaluljuk, illetve jól felaprózzuk és összevegyítjük. Ezután megfűszerezzük, és leöntjük a kefirrel.
Hűtőszekrényben néhány órán át pihent...
|
|
Gica süti |
1.A babapiskóta felét beáztatjuk a kakaóba, és egy nagy tortaforma aljára helyezzük. A 9 dl tejből, a 2 csomag pudingporból és 8 evőkanál cukorból a szokásos ...
|
|
|
Császárfánk |
A vajat ,a cukrot,a lisztet,a csomag sütőport,azután a héjazott őrölt mandulát, a csomag vaníliacukrot a rumot összegyúrjuk.Vékonyra nyújtjuk, és kispohárral ki...
|
|
Húsos nudli |
1 kg héjában főtt burgonyát meghámozzuk és áttörjük. 30 dkg liszt, csipetnyi só, 5 dkg zsír, 2 tojás sárgája. Ezeket összegyúrjuk és nudlit csinálunk belőle. Lo...
|
|
Újévi töltött malac... |
A malacot kivül-belül megdörzsöljük citrommal, majd sóval.
Közben elkészítjük a tölteléknek valót .
A töltelékhez a hagymát megtisztítjuk, finomra vág...
|
|
Zalai kosárka |
A porcukrot a két tojással habosra keverjük.
Hozzáadjuk a margarint/vajat, majd a lisztet (melybe a sütőport kevertük).
Dió nagyságú gombócokat készítünk (25 ...
|
|
Fokhagymás röszti |
A burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszelem. A reszelt burgonyát, a tojást, a lisztet egy nagyobb tálban jól összekeverem. Sóval, borssal és reszelt fokhagymával...
|
|