Receptek |
Céklás fánk |
A meghámozott és felszeletelt céklát puhára főzzük kis vízzel és
a két narancs levével. Langyosra hűteni... majd pürésíteni kell.
- A langyos tejbe kis cukor ...
|
|
Teasütemény |
Az összetevőkből tésztát gyúrok, vékonyra sodrom és szaggatom. Sütés után lekvárral ragasztom. A tetejére, sütés előtt lehet tenni egy kis tört diót. Tojásfehér...
|
|
|
Erdélyi káposztás libamell |
A libamellet megtisztítjuk, megsózzuk, megborsozzuk, és forró serpenyőben kevés olajon minden oldalát megpirítjuk, majd megöntözzük a fehérborecettel.
Megvárju...
|
|
Mandulás fonat |
Az élesztőt a cukorral és a tejjel felfuttatom. A lisztet elkeverem a mandulával, belemorzsolom a vajat, hozzáadom a tojást és az élesztőt. Közepesen kemény kal...
|
|
Mentás sárgabarack-krémleves |
Minden hozzávalót leturmixolunk vagy botmixerrel pépesítjük. A tetejére tehetünk plusz tejszínhabot vagy egy-egy gombóc vaníliafagyit is....
|
|
Spárgás pulyka raguleves . |
A pulyka mellett vágjuk kis kockákra, és az olíva olajon dinszteljük üvegesre.
A zöldségeket mossuk, tisztítsuk, majd daraboljuk le kis kockákra.
A zöld spá...
|
|
Húsvéti főtt sonka |
Eléggé sós, szép parasztsonka darabot vásároltam, ezért beáztattam legalább 3-4 órára hideg vízbe. Leöntöm a vizet róla és felöntöm friss hideg vízzel. Teszek a...
|
|
Gombakrémleves |
A póréhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. 1 gombát felszeletelünk,
a többit felkockázzuk, a snidlinget felaprítjuk.
Egy fazékban megolvasztuk a vajat, rátss...
|
|
Vadkacsamáj pástétom |
A felforrósított libazsíron pároljuk meg az apróra vágott hagymát, majd adjuk hozzá a fokhagymagerezdeket zúzva, és a babérleveleket egészben. Finoman pirítsuk ...
|
|
Morgós csúcs |
A kekszet a dióval,porcukorral,kakaóporral,a puha margarinnal ,tejjel összegyúrjuk. Nedves kézzel kb.25 gombócot formálunk belőle,melyeket porcukorban meghemper...
|
|
Barbecue csirkeszárny |
A csirkeszárnyakat sózás után, a borssal elkevert liszttel meghintem és bő olajban, tíz percig sütöm. Közben a felhevített olajban, a finomra vágott vörös- és f...
|
|
Mandulás kiflik |
A margarint szoba hőmérsékletűre melegítjük, hozzáadunk egy csipet sót, a porcukor felét, a vaníliás cukrot, és habosra keverjük. Beleütjük a tojást, és továb...
|
|
Sportszelet sportcsokis mázzal |
Összegyúrjuk a tészta alapanyagait annyi tejjel, hogy jól nyújtható legyen, majd 4 részre osztjuk, és 30×30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben a lapokat megsüt...
|
|
Vaníliás-almás sütemény ! |
A tésztához valókat alaposan kidolgozom és a hűtőbe rakom legalább fél órára.
Közben megpucolom az almát és szeletekre vágom.
A tésztát kiveszem a hűtőből elf...
|
|
Babos pacalpörkölt |
A pacalt megtisztítjuk, többször váltott hideg vízben kiáztatjuk, majd lábasba rakjuk, és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Sóval, egész borssal, citroml...
|
|
Bodzás-túrós pite. |
Az alaphoz a vajat felkockáztam, és az összes többi hozzávalóval a robotgépbe raktam, morzsásra forgattam. Összegyúrtam, majd az enyhén lisztezett gyúródeszkán...
|
|
|
|
|
|
|
|