Receptek |
Boszorkánykrém-geszenyével és almával- |
A felengedett gesztenyemasszát a tejszínnel és a
cukorral habosra verjük, letakarjuk, és hűtőbe tesszük.
Az almákat megmossuk, félbevágjuk, magházukat kiv...
|
|
Almáspite |
A sütőporos lisztet a zsírral elmorzsolom. Hozzáadom a cukrot a tojássárgákat és a tejfölt.
Összegyúrom és a tésztát két részre osztom. Kisodrom és az egyik ...
|
|
|
Céklaleves gerslis húsgombóccal |
A céklát és a zöldségeket megtisztítjuk, majd ízlés szerint felkockázzuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, felaprítjuk.
A darált húst ízlés szerin...
|
|
|
Őszibarack |
Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit.Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.A tésztából diónyi golyókat formálunk,amiket a tepsibe tesszük,egy centi távolságra egymás...
|
|
Ízes kocka csokival ! |
Először a száraz hozzávalókat keverem össze, így a liszteket, cukrot,citromhéjat, sót , sütőport.
Utána pedig a tejet, tojást, olajat és a vaníliát keverem ki,...
|
|
Kínai csirkeszárny |
Pirítsuk meg a csirkeszárnyakat az olajon
Vágjuk fel a hagymát és zöldhagymát, de a zöld részét tegyük félre későbbre. Adjuk a csirkéhez a zöldségkeveréket, a ...
|
|
Rizs-hússal és zöldségekkel. |
Mossuk meg, majd vágjuk fel a póréhagymát karikákra, a paprikát szeletekre, a brokkolit pedig szedjük rózsáira.
A húst csíkozzuk fel,szórjuk meg egy kis lisz...
|
|
Pehelytorta |
A korpát szitáljuk ki a lisztből. Forraljuk fel a vizet a vajjal és a sóval, húzzuk le az edényt a tűzről és szórjuk bele a lisztet. Tegyük vissza a tűzre, és ...
|
|
Céklalé |
A céklákat puhára párolom és a fűszerekkel együtt, összeturmixolom. Jéggel fogyasztva, kitűnő nyári ital....
|
|
Cukkinifelfújt ! |
A cukkinit héjastól lereszelem a káposztareszelőn ,a hagymát a fokhagymát,sonkát apróra felvágom.
A sajtot lereszelem,majd hozzákeverem a többi anyagot is.
E...
|
|
Kölesfasírt |
A kölest kevés olajon megpirítjuk,felöntjük 9 dl vízzel és lassú tűzön megfőzzük. Hagyjuk hűlni.
A hagymát apróra vágjuk,megfonnyasztjuk, a köleshez rakjuk.
B...
|
|
Citromos fokhagymakrémleves... |
A fokhagymát és a vöröshagymát megtisztítjuk. A gerezdeket kisebb darabokra vágjuk, a hagymát felkarikázzuk. A sárga és a zöld citromot vékonyan meghámozzuk...
|
|
Hamis vesevelő karfiolból |
A hagymát kockára vágjuk,zsírban megfonnyasztjuk pirospaprikával megszórjuk felöntjük 0.5 dl vízzel és puhára pároljuk,a vizet párologtassuk el.Hozzáadjuk az ap...
|
|
Sütőben sült rántotthús |
A húst kiklopfoljuk, majd besózva kicsit állni hagyjuk, a szokásos módon bepanírozzuk. Tepsibe sütőpapírt teszünk, ráhelyezzük a hússzeleteket. Mindkét oldaluka...
|
|
Cukkini fasírt |
1. reszeljük le a cukkinit (tökreszelő, nagyobb lyukon)
2. sózzuk meg a cukkinit és keverjük össze, mindenhol érje a só (kb. 1 evőkanálnyi só kell)
3. egy l...
|
|
|
|
|
|
|
|