Belépés
Receptek
Habos mákos,almás sütemény
A lisztet elmorzsoljuk a Ramával, a sütőporral, a porcukorral, majd beledolgozzuk a tejfölt és a tojássárgát. Rugalmas tésztává gyúrjuk, majd hűtőbe tesszük. Kö...
Sóskaleves cukrozottan
A megtisztított sóskát az olajon megpárolom. Ha már teljesen szétfőtt,vízzel felengedem. Sózom,cukorral ízesítem, és 10 percig takarékon főzöm. Közben a lisztet...
Vargabéles
25 deka cérnametéltet forró, kicsit sós vízben, másfél perc alatt puhára főzök. Leszűröm és félreteszem hűlni. Négy tojást szétválasztok, a fehérjéket egy csipe...
Káposzta kolbásszal !
A hagymát és a paprikákat egyforma nagyságú kockákra felvágom , a káposztát vékonyan felszeletelem , a paradicsomot is szeletekre vágom . Az olajat felmelegíte...
Narancsdzsem...
2 kg narancsot vásárolunk, alaposan megmossuk, majd a sárga héját burgonyahámozóval, vagy egy éles késsel lehántjuk és szálkásra összevagdaljuk. A fehér bundá...
Tatár beefsteak vegetáriánusoknak.
A sárgarépát gyümölcscentrifugában kicentrifugázzuk. A lére nem lesz szükségünk, csak a répamasszára. A masszát egy tálba tesszük, a hagymákat megtisztítjuk é...
Adventi püspökkenyér
A vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojássárgáját. A tojásfehérjét felverjük a cukorral. Óvatosan összekeverjük és hozzáadjuk a maradék hozzáva...
Paradicsomos csirkemell
A húst apróra vágom és a liszttel összeforgatom. A fokhagymákat megpucolom. Egy nagyobb serpenyőben, megolvasztom a vaj felét és a húst fehéredésig pirítom, maj...
Pávaszem süti
Kiszabom a sütőpapírokat, az egyiket a tepsi aljára fektetem, a másikra tűvel kicsi lyukakat szúrok szerteszét (mint mikor villával meg kell szurkálni a sütemén...
Gerslis rizottó füstölt libamellel.
A zöldségeket megtisztítjuk, kis kockára vágjuk. A füstölt libamellet is apróra kockázzuk. A hagymát a füstölt libamellel libazsíron megfuttatjuk, majd a g...
Kiwis almalekvár
A kiwit meghámozzuk, megmossuk, majd apróra vágjuk. Az almát megmossuk, megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk. Egy lábasban felmelegítjük a vizet, a mézet és a ...
Füstölt- húsos- tárkonyos leves
A húst (csontot), a hagymával, fokhagymával, borssal, puhára főzöm.Sót csak a végén teszek bele, mert általában a füstölthús, sós is. Ha már megpuhult, kiveszem...
Szilveszteri savanyú lencseleves
A szalonnát apró kockákra vágjuk,megpirítjuk rátesszük a finomra vágott hagymát és zellerlevelet a vékonyra szeletelt leveszöldséget,majd jól megpirítjuk és hoz...
Nahát torta
A tojásokat és a plusz sárgájákat egy lábosba ütjük. Hozzáadjuk a kávét (8 ek vízben feloldott 1 ek nescafé is jó) és 170 g cukrot is. A fentieket alacsony lá...
Sertésborda Székely módra
A bordaszeleteket kiütögetjük,megsózzuk,lisztbe mártjuk és utána forró zsírban mindkét oldalát kisütjük.Ha a zsírból kiszedtük a bordaszeleteket,megpirítjuk ben...
Rózsafánk...
A hozzávalókból rugalmas, könnyen nyújtható tésztát gyúrunk, ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, majd fánkszaggatóval kiszaggatjuk, széleit bevagdossuk. 3-4 lapo...
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
 
Szótár




Szolgáltatásaink, Kapcsolat, Szabályzat, © 2002-2023 TVN.HU Kft. Minden jog fenntartva.