Receptek |
Csirkés zöldséges rakottas ! |
A csirkemellet csíkokra vágom és beborsozom , kicsit besózom .
A burgonyát sós vízben félig megfőzöm ,felvágom vékonyabb csíkokra,
A vegyeszöldéget + a hagy...
|
|
Bográcsban főzött marha gulyásleves |
A húst kb. 1 cm-es darabokra vágom és alaposan megmosom. A vöröshagymát meghámozom és apróra vágom, a fokhagymát átnyomom. Az olajat felforrósítom és üvegesre p...
|
|
|
Rakott cukkini ! |
A sütőt előmelegítem 180 fokra.
A cukkinit lereszelem , egy kicsit besózom , majd 30 perc állás után kinyomkodom a levét
A kinyomkodott cukkinit , a tojást, a...
|
|
Medvehagyma főzelék -csirkemellel. |
A csirkemellet befűszerezzük, és kisütjük serpenyőben (pici vizet öntve alá istenien omlós lesz és nem szárad ki).
Rántást készítek lisztből és olajból (én ...
|
|
Szűzpecsenye velővel és májjal... |
A szűzérméket ujjnyi vastagra felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, s egy kis olajon mindkét oldalát elősütjük.
A húst kiszedve a visszamaradt olajon
megdi...
|
|
Tejszínes citromtorta |
Piskóta tésztát készítünk, amit kivajazott, lisztezett tortaformában megsütünk. Amíg kihűl a piskóta, addig elkészítjük a citromos krémet. 1 dl tejben felmelegí...
|
|
Harcsapaprikás |
A vöröshagymát apróra vágom. A paradicsomot és a paprikát felszeletelem. A harcsát közepes kockákra vágom. Egy edénybe olajat öntök, elkezdem párolni a vöröshag...
|
|
Bolognai ragu |
A fokhagymát, vöröshagymát megtisztítom, feldarabolom apróra és megpirítom kevés olajon .Ha kész, hozzáadom a darált húst, majd megpárolom. Öntök hozzá egy kis ...
|
|
Gyümölcstorta |
A tészta hozzávalóit habverővel összedolgozom, a gyümölcstorta formát kivajazom, kilisztezem. A tésztát beleöntöm a formába és megsütöm. Sütés után, óvatosan ki...
|
|
Kacsamell zöldségágyon |
A melleket besózzuk és egy kicsit állni hagyjuk.
Egy serpenyőbe pici kacsazsírt teszünk, majd a bőrös felével lefelé belehelyezzük a melleket. Addig sütjük, ...
|
|
Egy tészta négy torta |
A csokit kis darabokra tördeljük és vízgőz felett megolvasztjuk..Belekeverjük a darabokra vágott vajat és sima
krémmé dolgozzuk.
Visszatesszük a vízgőzre ,be...
|
|
Gombuca |
A lisztből, sóból és tojásból víz hozzáadásával formázható keménységű tésztát gyúrunk. A tésztából egres nagyságú darabkákat tépünk, amiket enyhén sós, forrásba...
|
|
Kanalas fánk |
Az élesztőt a langyos tejben felolvasztjuk majd az összes hozzávalót egy keverőtálban csomómentesre keverjük, majd langyos helyen állni hagyjuk. 30-40 perc után...
|
|
Pörkölt gazdagon ! |
A karajt szeletekre felvágom , vegetával fűszerezem és állni hagyom legalább fél órát.
Egy serpenyőben olajat hevítek és a szeleteket elősütöm rajta mindkét ol...
|
|
Sonkás rakott tészta |
A tésztát főzd meg enyhén sós, lobogó vízben, ahhoz, hogy a végeredmény igazán jó legyen, ne főzd puhára, még a fog keménynél is maradhat keményebb, mert a sütő...
|
|
Szilvás-habos sütemény ! |
A vajat és a cukrot habosra kikeverem, a felvert tojássárgát fokozatosan keverem bele,
Most adom hozzá a lisztet, sütőpor, s a citromlét , reszelt citromhéját ...
|
|
|
|
|
|
|
|