Belépés
Receptek
Boszorkánykrém-geszenyével és almával-
A felengedett gesztenyemasszát a tejszínnel és a cukorral habosra verjük, letakarjuk, és hűtőbe tesszük. Az almákat megmossuk, félbevágjuk, magházukat kiv...
Almáspite
A sütőporos lisztet a zsírral elmorzsolom. Hozzáadom a cukrot a tojássárgákat és a tejfölt. Összegyúrom és a tésztát két részre osztom. Kisodrom és az egyik ...
Céklaleves gerslis húsgombóccal
A céklát és a zöldségeket megtisztítjuk, majd ízlés szerint felkockázzuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, felaprítjuk. A darált húst ízlés szerin...
Tárkonyos tejfölös – mustáros csirke mazsolás rizzsel
Először feltettem a rizst főni, ezt mindenkinek a saját ízlésére bízom, hogyan csinálja. A mazsolát akkor kell hozzáadni, amikor már majdnem teljesen kész van. ...
Őszibarack
Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit.Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.A tésztából diónyi golyókat formálunk,amiket a tepsibe tesszük,egy centi távolságra egymás...
Ízes kocka csokival !
Először a száraz hozzávalókat keverem össze, így a liszteket, cukrot,citromhéjat, sót , sütőport. Utána pedig a tejet, tojást, olajat és a vaníliát keverem ki,...
Kínai csirkeszárny
Pirítsuk meg a csirkeszárnyakat az olajon Vágjuk fel a hagymát és zöldhagymát, de a zöld részét tegyük félre későbbre. Adjuk a csirkéhez a zöldségkeveréket, a ...
Rizs-hússal és zöldségekkel.
Mossuk meg, majd vágjuk fel a póréhagymát karikákra, a paprikát szeletekre, a brokkolit pedig szedjük rózsáira. A húst csíkozzuk fel,szórjuk meg egy kis lisz...
Pehelytorta
A korpát szitáljuk ki a lisztből. Forraljuk fel a vizet a vajjal és a sóval, húzzuk le az edényt a tűzről és szórjuk bele a lisztet. Te­gyük vissza a tűzre, és ...
Céklalé
A céklákat puhára párolom és a fűszerekkel együtt, összeturmixolom. Jéggel fogyasztva, kitűnő nyári ital....
Cukkinifelfújt !
A cukkinit héjastól lereszelem a káposztareszelőn ,a hagymát a fokhagymát,sonkát apróra felvágom. A sajtot lereszelem,majd hozzákeverem a többi anyagot is. E...
Kölesfasírt
A kölest kevés olajon megpirítjuk,felöntjük 9 dl vízzel és lassú tűzön megfőzzük. Hagyjuk hűlni. A hagymát apróra vágjuk,megfonnyasztjuk, a köleshez rakjuk. B...
Citromos fokhagymakrémleves...
A fokhagymát és a vöröshagymát megtisztítjuk. A gerezdeket kisebb darabokra vágjuk, a hagymát felkarikázzuk. A sárga és a zöld citromot vékonyan meghámozzuk...
Hamis vesevelő karfiolból
A hagymát kockára vágjuk,zsírban megfonnyasztjuk pirospaprikával megszórjuk felöntjük 0.5 dl vízzel és puhára pároljuk,a vizet párologtassuk el.Hozzáadjuk az ap...
Sütőben sült rántotthús
A húst kiklopfoljuk, majd besózva kicsit állni hagyjuk, a szokásos módon bepanírozzuk. Tepsibe sütőpapírt teszünk, ráhelyezzük a hússzeleteket. Mindkét oldaluka...
Cukkini fasírt
1. reszeljük le a cukkinit (tökreszelő, nagyobb lyukon) 2. sózzuk meg a cukkinit és keverjük össze, mindenhol érje a só (kb. 1 evőkanálnyi só kell) 3. egy l...
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
 
Szótár




Szolgáltatásaink, Kapcsolat, Szabályzat, © 2002-2023 TVN.HU Kft. Minden jog fenntartva.