Belépés
Receptek
Kókuszgolyo
A kekszet, a kakaóval, cukorokal és sóval szárazon jól öszekeverjük majd hozáadjuk a rumott és fokozatosan hozáöntjük a tejet fojamatos keverés melet. Mikor ösz...
Gyümölcsrizs
A rizsből, tejből, vaníliás- és kristálycukorból, citromhéjjal, mazsolával sűrű tejberizst főzök, majd kivajazott puding vagy kicsi kuglófformába töltöm, és beh...
Vendégváró szelet
25 dkg lisztből,5 dkg Rama margarinból,5 dkg cukorból,2 tojássárgájából,1 evőkanál kakaóporból,a szalakáliból (melyet előzőleg langyos tejben megfuttattunk) kön...
ZÖLDSÉGES LASAGNA
A hagymát kockára vágva kevés olajon megpirítom, majd arra teszem a felszeletelt gombát, kicsit sózom .Kevergetve megpárolom. Az először negyedekbe, majd szel...
Zöldséges újkrumpli kapormártással és salátával
Az újkrumplit jól megmossuk, feldaraboljuk, majd feltesszük főni, de nem főzzük teljesen puhára. Mikor elkezd puhulni, levesszük a tűzről, leöntjük róla a vizet...
Spárgapuffancs !
A spárgát tisztítás után 2-25 cm-s darabokra felvágva sós és enyhén cukros vízben megfőzöm,majd leszűröm. A tojásokat elkeverem a zsemlemorzsával, darával, sóv...
Málnás-Mákos szelet
1.;Sütni fogunk egy málnás és egy mákos piskótát.A feltüntetett mennyiség egy piskótára vonatkoznak.Kikeverjük a tésztákat a tojással és a cukorral kezdve,azutá...
Házi vanília fagyalt
Egy edénybe felteszem forralni a tejet, a hosszában szétszedett vaníliát és a cukrot. A tojások sárgáját egy másik edényben, habverővel kissé kikeverem. A még h...
Kekszes-pudingos kocka
Egy közepes tepsi alját kibélelünk sütőpapirral,és lerakjuk kekszel. Fél liter tejből pudingot főzünk,ízlés szerint cukorral. Ha kész,forrón a kekszre öntjük ...
Chips a sütőből
A légkeveréses sütőt előmelegítjük 200 C fokra. A burgonyát alaposan megsikáljuk,uborkagyalun leszeljük. Egy tálba tesszük a burgonyaszeleteket,hozzáadjuk az ...
Húsleves
A fazékba tesszük a 2 liter hideg vizet, majd a megmosott húsos csontot beletesszük, lassú tűzön kezdjük főzni. Ízesítjük a 4 leveskockával. Beletesszük a zelle...
Kapros túrófasírt zöldborsós kölessel
A burgonyát hámozzuk meg és egészben közepes lángon főzzük puhára. Mossuk meg a kölest és kevés olívaolajban pároljuk meg az apróra vágott petrezselymet. 1 perc...
Vörösboros őzpörkölt.
A zsírban aranysárgára pirítom az apróra vágott hagymát, majd beleforgatom az inaitól megtisztított, felkockázott szarvast. Sózom, majd időnként kevergetve sa...
Paprikás csirke nokedlivel
A csirkét gondosan megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, és finomra aprítjuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot megmossuk, a zöldpapriká...
Hideg túrótorta
A tojássárgáját a margarinnal, a cukorral, a túróval és a citrom reszelt héjával kikeverjük. A tejet felforraljuk, levesszük a tűzről, és belekeverjük a zselati...
Budapest sertéstekercs.
A hússzeleteket kiklopfolom és átfedéssel egy nagy lapot rakok ki belőlük. A zsírban aranysárgára pirítom az apróra vágott hagymát. Hozzáadom gombaszeleteket,...
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
 
Szótár




Szolgáltatásaink, Kapcsolat, Szabályzat, © 2002-2022 TVN.HU Kft. Minden jog fenntartva.