Belépés
Receptek
Poékaleves !
A felaprított hagymát kevés olajon megpirítom,pirospaprikát teszek hozzá s elkeverem, majd egy kevés vízzel hígítom. Hozzárakom a kockákra felvágott húst és el...
Fülecske tészta, padlizsános cukkinis paradicsom mártással
A tésztát sós vízben kifőzöm , s leszűröm és kevés olajjal összekeverem , hogy ne ragadjon össze. A cukkinit és a padlizsánt kisebb, kb. két-három centis kocká...
Tárkonyos zuzaragu leves
Alaposan tisztítsuk meg a zúzát, majd vágjuk fel kicsinyke kockákra. Kedvenc fazekunkba eresszünk mintegy 2,5 liter vizet, tegyük bele a zúzát, a leveskockáka...
Otthoni fondant
A gyümölcscukrot 20 ml vízzel elkeverem. Majd 50 ml hideg vízzel a zselatint is külön. A gyümölcscukros vizet addig főzöm míg folyékony anyagot nem kapok belőle...
Omlett gazdagon !
A hagymát karikára,a bacont kisebb szeletekre vágom,, a paradicsomot is szeletelem, a fetát kicsit összemorzsolom . A tojást kevés sóval és borssal jól összeke...
Rákóczi túrós
A tésztához a lisztet a sütőporral és 10 dkg cukorral jól elkeverjük, a 20 dkg margarinnal elmorzsoljuk, és hozzáadunk 4 tojás sárgáját (a fehérjéket félrerakju...
Töltött cukkinitekercs
A cukkiniket megmossuk, levágjuk a végeit, szárazra töröljük, és hosszában vékonyan felszeleteljük. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A papr...
Bodza szorbet
A szebb virágokból négyet félretesszük a tálaláshoz .A többiből vízzel bodzateát készítünk.Belekavarjuk a mézet és hagyjuk kihűlni.Apróra vágjuk a mentaleveleke...
Túrós zserbó ...
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, a masszát három részre osztjuk. 2/3-ába kakaóport szórunk. Zsírozott tepsibe először a kinyújtott sárga lapot helyezzük be....
Almás krémes ahogy én csinálom
Az almát meghámozom,magházukat eltávolítom és vékony szeletekre vágom.Egy sütőpapírral bélelt 25x35 cm magas falú tepsi alját tele rakom egy sor almaszelettel ...
Banánnal töltött pulykamell
A pulykamellfilét felszeleteljük, kiklopfoljuk, megsózzuk. Egy fél banánt betekerünk a hússzelettel, majd bepanírozzuk és bő olajban megsütjük. Köretnek krump...
Habos diós csiga !
A langyos tejben felfuttatom az élesztőt, cukorral együtt. Amikor már felfutott akkor adom hozzá a többi anyagot is. Kelt tésztát gyúrok belőle és kis ideig p...
Körözöttel töltött sajttekercs
1.) A sajtot hideg vízbe áztatva a tűzre tesszük egy fazékban, felforraljuk, majd 25 percig a forró vízben hagyjuk. Ezután alufóliával fedett nyújtódeszkára tes...
Gyulai zöldségleves tarhonyával !
Pörköltnek a vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, a fokhagymát zúzzuk, majd összeaprítjuk, a paprikát, paradicsomot felkockázzuk. A zöldségeket megtisz...
Diós, mákos beigli
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk (mintha linzertésztát készítenénk), ügyelve arra, hogy a margarin ne olvadjon meg! Hozzáöntjük a porcukrot, a tojás sárgáj...
Vadkacsamáj pástétom
A felforrósított libazsíron pároljuk meg az apróra vágott hagymát, majd adjuk hozzá a fokhagymagerezdeket zúzva, és a babérleveleket egészben. Finoman pirítsuk ...
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
 
Szótár




Szolgáltatásaink, Kapcsolat, Szabályzat, © 2002-2023 TVN.HU Kft. Minden jog fenntartva.