Belépés
Receptek
Nagybányai tepertős pogácsa
A hozzávalókat annyi hideg vízzel gyúrjuk össze,hogy írós-vajas tészta keménységű legyen.Mikor már hólyagos ,letakarva pihenni tesszük. 25 dkg tepertőt megdarál...
Karfiolfelfújt
Sós vízben főzzük puhára a karfiolrózsákat, majd tegyük őket tűzálló edénybe. A tojások fehérjét válasszuk szét a sárgájától, és verjük habbá őket. A v...
Zöldborsófőzelék rántott párizsival
A fagyos zöldborsót feltesszük főni annyi vízbe, amennyi éppen ellepi, sózzuk. Közben világos rántást készítünk, amit hideg tejjel felengedünk, és a megpuhult b...
Túrógolyó
A túrót a porcukorral és a vaníliás cukorral összekeverjük,majd 10 percig állni hagyjuk!!! Ezután hozzáadjuk a kókuszreszeléket és összekeverjük. A masszából ...
Burgonya hússal töltve !
A tölteléket csinálom meg előbb. Kevés vajon megpiritom a darált húst, adok hozzá vizet,elkeverem, kicsit együtt pirítom . Belekeverem az aprított hagymát és ...
Kivi szelet
A margarint a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a 4 db tojássárgát, tovább keverjük. Majd óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket, a li...
Sült csirkeszárny fűszeres mártással !
A sütőt előmelegítem 180 fokra. A sót , borst, fokhagymaport összekeverem és ezzel dörzsölöm be a csirkeszárnyakat. Berakom a sütőbe és kb: 45 perc alatt szép...
Paprikás krumpli
A vöröshagymát apróra vágom, a virslit és a kolbászt felkarikázom. A burgonyát cikkekre vágom. 1-2 evőkanál olajon megdinsztelem a vöröshagymát, majd megszóro...
Sonkás kocka.
A száraz tésztát sós vízben kifőzzük a tasakon lévő utasítás szerint. Félretesszük. Elkészítjük a ragut. Olajon megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymá...
Brokkolival töltött jérce.
A brokkolit kevés vízben megfőzzük, majd botmixerrel összeturmixoljuk. A bacont apró kockákra vágjuk, zsírját kipirítjuk, és a püréhez adjuk. Sózzuk, ha szük...
Málnás brownie
1.Az étcsokoládét gőz fölött összeolvasztjuk a vajjal. 2.Ehhez hozzákeverjük a cukrot, majd egyesével a tojásokat is. 3.A sütőporral összekeverjük a lisztet, ...
Gyöngytyúkleves...
A gyöngytyúkot megmossuk, feldaraboljuk és a hagymákkal, fűszerekkel hideg vízben feltesszük kis lángon főni ,közben a habot lemerjük.Kb. 2 órát főzzük, majd...
Saslik
1 liter vízben felrakom főzni a szeletekre vágott 2 fej hagymát, babérlevelet, ecetet, fokhagymát, fűszerkeverékeket, sót, borsot. Ha felforrt, leveszem,és hűtö...
Gyors túrós pogácsa
A liszttel a túrót elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sót és a Rama margarint. Jól átgyúrjuk, lisztezett deszkán kinyújtjuk kb 1.5 cm vastagra. A tetejét késsel megrác...
Karácsonyi mákosguba
A sütőt bekapcsoljuk 180°C fokra. A tejet csipet sóval, a vanília belsejével és a héjával együtt, vanillincukorral, cukorral és a vajjal felforraljuk, majd hozz...
Majonézes kukoricasaláta
A konzerv kukoricát kibontjuk, a levét leöntjük. A sonkát, a főtt tojásokat, a hagymát apró kockákra vágjuk. Összekeverjük a hozzávalókat, majd leöntjük a majon...
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
 
Szótár




Szolgáltatásaink, Kapcsolat, Szabályzat, © 2002-2022 TVN.HU Kft. Minden jog fenntartva.